Mindfulness in de traditie van Thich Nhat Hanh

Boeken beoefenaars

Deze rubriek bevat Nederlandse boeken van beoefenaars van mindfulness in de traditie van Thich Nhat Hanh. Als je een boek wilt bestellen bij bol.com, ga dan via de bij het boek aangegeven link: dit levert de stichting provisie op.

De kunst van het opnieuw beginnen

de kunst van het opnieuw beginnendoor Madelon Hooykaas en Dorothea Franck
Beeldend kunstenaar Madelon Hooykaas vroeg filosoof en schrijver Dorothea Franck van gedachten te wisselen over ‘opnieuw beginnen.’ Beiden zijn op een punt aangekomen om opnieuw te beginnen, maar kan dat eigenlijk wel? 

Lees meer

De reis van het gewaarzijn

de reis van het gewaarzijn Riekje BoswijkRiekje Boswijk-Hummel beschrijft in haar nieuwste boek hoe emoties ontstaan en samenhangen met het denken, hoe ze je waarneming bepalen, maar ook en vooral hoe je je eruit kunt bevrijden. Ze doet dit aan de hand van wat zij noemt: ‘De reis van het gewaarzijn’.

Lees meer

Dit is geluk

dit is gelukIeder mens zoekt naar geluk, maar als het er is, wordt het vaak niet opgemerkt. In Dit is Geluk vraagt zenleraar Cuong Lu om een nieuwe manier van kijken. Daarvoor zijn aanwijzingen, oefening en geduld nodig. 

Lees meer

Jezelf accepteren

b-jezelf-accepterenMet mindfulness en compassie, door David Dewulf
Jezelf accepteren, met mindfulness en compassie toont aan de hand van concrete voorbeelden en oefeningen wat het belang is van zelfcompassie. De bijbehorende cd's bevatten zeven meditaties die je op weg zetten naar meer mededogen voor jezelf. 

Lees meer

Jezelf, een weg naar vrijheid

Jezelf een weg naar vrijheidBoeddhisme ontdekken met zenleraar Cuong Lu door Paula van Liere
Iedereen wil gelukkig zijn. Zenleraar Cuong Lu zegt dat we recht hebben op geluk. Verkeerde ideeën zorgen ervoor dat we geluk niet
herkennen. 

Lees meer

Leven in aandacht oefenen

b.kl.messelinkHandleiding voor bijeenkomsten in de traditie van Thich Nath Hanh, door Margriet Wolters
De auteur van dit praktische boek vol meditatie-oefeningen is initiatiefnemer van Sangha Almere en lid van de Orde van Interzijn. Er worden 41 meditatiebijeenkomsten beschreven, twee dagbijeenkomsten en verschillende trainingen voor iedere dag, 

Lees meer

Levensreis naar Frankrijk

levensreis frankrijkOver een boeddhistische non die naar Frankrijk vertrok en een camping begon. Door Sandra Alderden
Het leven kan mooie wendingen met zich meebrengen wanneer je de puurheid van je hart volgt. Dat kun je lezen in het boek “Levensreis naar Frankrijk” van Sandra Alderden. Rond haar dertigste gooit ze het roer radicaal om.

Lees meer

Mindfulness in je relatie

b-mindfulness-in-je-relatieGeschenken van liefde en intimiteit door David Dewulf 
Mindfulness nodigt je uit om een milde, niet-oordelende houding in je leven te brengen. Dankzij deze houding kan je jezelf en anderen accepteren. Ook in de liefde kan die milde blik je helpen om je relatie te verdiepen en je seksleven een nieuwe dimensie te geven. 

Lees meer

Zwevend op een lotusblad

b.kl.zwevend lotusbladVeertig dagen retraite in Plum Village, door Mary Paterson
Volgens sommige spirituele tradities kost het veertig dagen om tot werkelijk inzicht te komen. Zo vastte Jezus veertig dagen in de woestijn. Na haar 40ste verjaardag hield de Canadese yogalerares Mary Paterson een retraite van 40 dagen bij Thich Nhat Hanh. 

Lees meer

 

Er zijn ruim 70 meditatiegroepen. Zoek een groep (sangha) bij jou in de buurt

homepage image placeholder