Je bent niet ingelogd. De nieuwsbrief bevat mogelijk gebruikersinformatie, dus deze wordt mogelijk niet correct weergegeven.

Leven in Aandacht - nieuwsbrief juni 2024

Leven in Aandacht - nieuwsbrief juni 2024
Nieuwsbrief Juni 2024  

Mindfulness

in de traditie van Thich Nhat Hanh

Beste lezer, lieve vriend of vriendin,

Deze maand kwamen honderden mensen luisteren naar de monniken en nonnen van Plum Village. Er was een grote retraite in Biezenmortel, een Dag in Aandacht bij de universiteit van Leuven en een mindfulness middag in het Hofpleintheater in Rotterdam.
De mindfulness beoefening van Plum Village spreekt duidelijk steeds meer mensen aan. Voor een vervolg wijzen we op de oefenmogelijkheden die sangha's bieden (zie overzicht) en op komende retraites in de kloosters Plum Village en het EIAB

Na de zomer organiseert Leven in Aandacht een serie verdiepingsdagen in Naarden over compassievol communiceren, een Engelstalig retraiteweekend in Loenen met dharmaleraar Bettina Romhardt uit Berlijn en een nieuwe serie over de Vijf Aandachtsoefeningen. Je bent welkom!

Verder in deze nieuwsbrief meer nieuws, oproepen en inspirerende blogs.

‍Broeder Phap Ung laat Thay inspreken op retraite Beukenhof

‍De Hemelvaartretraite In Beukenhof (8-12 mei) werd bijgewoond door 200 deelnemers, onder wie veel jongeren. Er waren mooie, diepgaande dharmatalks die ingingen op het thema inclusiviteit: 'Come as you are'. Broeder Phap Ung verzorgde op de laatste dag een prachtige lezing over verbondenheid. Op de foto zie je hoe hij Thay laat inspreken via een fragment op zijn mobiele telefoon. Indrukwekkend en ontroerend.v Pel porta nibh.

‍Prachtige mindfulness middag in Rotterdam

Op tweede Pinksterdag, 20 mei, kwamen bijna 400 mensen bijeen in het Hofpleintheater in Rotterdam om te luisteren naar de verhalen van zeven monniken en nonnen van Plum Village. De bijeenkomst werd afgerond met een loop/wandelmeditatie door het centrum van de stad. Lees de impressies van een deelnemer en bekijk de video


Z‍ondag 22 september, Naarden

Zijn met wat is, empathisch luisteren naar jezelf

1e dag in een serie van drie dagen over Compassievol communiceren. Thema van deze dag is het liefdevol zorg dragen voor onze gevoelens. Gewaar zijn van onze gevoelens maakt dat ze kunnen veranderen. Deze dag wordt begeleid door dharmaleraar Eveline Beumkes.

‍13 - 15 september, retraite Loenen

Entrusting oneself to the stream of life

In this retreat we will explore what needs to be strengthen in ourselves to be able to confront all the challenges - and trust in life -  in ourselves and in the stream of life around. The retreat is guided by dharmateacher Bettina Romhardt from Berlin.

Vijf verdiepingsdagen, start 19 oktber, Utrecht

Toepassen van de Vijf Aandachtsoefeningen

Als je kennis neemt van de Vijf Aandachtsoefeningen of ze op een retraite hebt aangenomen, lijkt het zo gemakkelijk om ze toe te passen in het leven van alledag. Maar vaak is dat niet zo eenvoudig in onze drukke levens. Hierover delen en samen oefenen kan helpen om de oefeningen dieper te laten wortelen in ons dagelijks leven. 

5 - 10 augustus, Duitsland

Nederlandstalige zomerretraite

In deze retraite genereren we samen een heel sterke en helende energie van vrede en compassie. Deze energie is een groot geschenk voor ons en voor de hele wereld. De retraite biedt programma's voor kinderen, tieners en volwassenen.

‍Bus naar retraite Duitsland

‍Er wordt hard gewerkt om een bus te organiseren naar de Nederlandstalige retraite in het EIAB (Duitsland). We zullen dit bekend maken bij de registratie van het EIAB en op onze website. Je kunt je alvast aanmelden bij onze administratie via liaprogramma@aandacht.net,


‍Gezinssangha weer opgestart

Dit jaar zijn een aantal ouders die mindfulness in onze traditie beoefenen, samengekomen om een nieuwe gezinssangha op te starten. De eerste bijeenkomst met alleen ouders in Hilversum eind maart beloofde veel goeds en 29 juni aanstaande komen we weer bij elkaar nu met ouders én kinderen in Utrecht.

Stichting Leven in Aandacht ...

zoekt nieuwe bestuursleden 

De bestuurssangha van Stichting Leven in Aandacht zoekt nieuwe bestuursleden, o.a. de functie van voorzitter komt vacant.

‍Plum Village

Zomervrijwilligers uitgenodigd

Plum Village nodigt beoefenaars uit om als vrijwilliger deel te nemen aan de maand van de Zomeropening.


De levensdans van de natuur

Door Koen Demeyer

Wanneer we ons nu in de natuur begeven worden we door allerlei appjes ondersteund om dieren en planten meteen op naam brengen.  

Waarom mindfulness doen?

Door Sandra Alderden

Waarom doe je eigenlijk aan mindfulness? Wij “doen” al zo lang aan mindfulness, ik weet vaak niet met een goed antwoord te komen. 

St. Leven in Aandacht
Postbus 418
2000 AK, HAARLEM
 

Contact

www.aandacht.net