Je bent niet ingelogd. De nieuwsbrief bevat mogelijk gebruikersinformatie, dus deze wordt mogelijk niet correct weergegeven.

Leven in Aandacht - nieuwsbrief april 2024

Leven in Aandacht - nieuwsbrief april 2024
Nieuwsbrief April 2024  

Mindfulness

in de traditie van Thich Nhat Hanh

Beste lezer, lieve vriend of vriendin,

Terwijl het voorjaar ontluikt voelen we dagelijks de ernst van de problemen waar de wereld mee kampt: oorlogen, gewelddadige aanslagen, de klimaatcrisis, enz  Mogen we dan wel genieten van alle prachtige vogelgeluiden, van de bloeiende lenteklokjes, tulpen en narcissen, van de warmte van de voorjaarszon? 

Broeder Phap Linh van Plum Village zegt hierover: "In mijn benadering van de beoefening heb ik me jarenlang gericht op lijden. Ik begreep niet dat het opwekken van een gevoel van vreugde en in contact zijn met de wonderen van het leven een manier is om met lijden om te gaan. Ik moet dus erkennen dat ik onderschat heb hoe krachtig welzijn, vreugde en eenvoudig geluk kunnen zijn als reactie op de situatie waarin we ons wereldwijd en collectief bevinden." (Generating Joy and Embracing Suffering in Times of Crisis). Laten we deze wijze woorden ter harte nemen en met volle teugen genieten van het voorjaar.

In deze nieuwsbrief geven we naast de gebruikelijke aankondigingen van ons programma in Nederland (o.a. de mindfulness middag in Rotterdam!) ook aandacht aan enkele retraites in de zomer in Frankrijk en Duitsland. Daarnaast weer twee inspirerende blogs. Veel leesplezier!


‍Sangha Rotterdam nodigt uit: kom 2e pinksterdag 20 mei naar onze bruisende, inclusieve stad en beleef met ons een inspirerende mindfulness middag, begeleid door zeven monniken en nonnen van Plum Village. De andere events met de kloosterlingen zijn al uitverkocht, dus dit is de kans om hen te ontmoeten. Bestel je tickets nu!l porta nibh.


‍Zondag 21 april, dag in Naarden

Happy Continuation!

Hoe oefen jij met loslaten van wat je dierbaar is en waar je van houdt? En hoe kan het besef dat voortzetting van jouw waarden en aspiraties mogelijk is, daarbij helpen? Je kunt gaan zien dat je in elk moment herboren wordt: Happy Continuation!

‍Zondag 2 juni, dag in Naarden

Klimaatangst in de ogen kijken

Op deze verdiepingsdag willen we in een veilige omgeving onze pijn en angst “in de ogen” kijken. Emoties zoals angst, boosheid, verdriet, rouw, wanhoop, machteloosheid en schuldgevoelens kunnen daarbij de ruimte krijgen. 


Voorjaarsnummer 2024 is verschenen

Thema Ontmoeten

Het voorjaarsnummer van ons magazine de Klankschaal is uit, Het thema is: Ontmoeten. Er staan diverse artikelen in die betrekking hebben op dit thema. Dit gebeurt op allerlei manieren. Zo is er onder meer een artikel over een retraite in Frankrijk maar ook een over verbinding en zelfliefde. Daarnaast wordt er ook stilgestaan bij het overlijden van ordelid en blogger Jan Veenendaal. 
Neem een kijkje in de bladerbare versie

‍1-6 juni, Simply Canvas Farm, Frankrijk

Voorjaarsretraite 

In deze mindfulness retraite onderzoek je hoe je gevoelens van blijdschap en geluk bewust kunt vergroten. Niet om pijnlijke ervaringen of omstandigheden te ontkennen maar om in balans te blijven en te genieten van wat je aangeboren recht is. We onderzoeken wat het boeddhisme hierover zegt.

‍3-7 juli, EIAB, Duitsland

International hiking retreat

Peaceful hiking in beautiful nature with brother Phap Xa and brother Phap Lich. This hiking retreat will be in English. Daily mindful hiking of around 15 to 18 KM in the beautiful nature around Waldbröl. We always walk in silence and can talk to each other mindfully during breaks.

‍Br. Pham Hanh on tour in Rotterdam

Zeven monniken en nonnen van Plum Village verzorgen in de periode van 5 - 20 mei op diverse plekken in Nederland en Vlaanderen mindfulness events. Een van de monniken, br. Pham Hanh, is een rasechte Rotterdammer. Hoe is het voor hem om als monnik weer in de stad van zijn jeugd te zijn? 

‍ NEDERLANDSE zomerretraite in het eiab

‍Als je te laat was met inschrijven voor de retraite in Beukenhof in mei dan is er nog een kans: de zomerretraite in het EIAB van 5 - 10 augustus. De voertalen op deze retraite zijn Engels en Nederlands. Je kunt alles in het Nederlands volgen. De retraite is heel geschikt voor gezinnen doordat er programa's zijn voor kinderen en tieners; voor de kinderen tot 12 jaar ook in het Nederlands.


De kracht van verbeelding

Door Koen Demeywer

Als natuurmens heeft Thich Nhat Hanh mij altijd diep weten te raken. Door het mij inbeelden van zijn natuurbeelden kom ik gemakkelijk in focus en aandacht.

‍Doe jij aan digitaal detoxen?

Door Sandra Alderden

Thay heeft ons altijd al laten weten dat voeding niet alleen is wat je in je mond stopt, maar ook wat je dagelijks aan informatie tot je neemt.

St. Leven in Aandacht
Postbus 418
2000 AK, HAARLEM
 

Contact

www.aandacht.net