Skip to main content

Mindfulness
in de traditie van Thich Nhat Hanh

22 maart 2024

Voorjaarsnummer Klankschaal over Ontmoeten

Het voorjaarsnummer van magazine de Klankschaal is uit, Het thema is: Ontmoeten. Er zijn diverse artikelen die betrekking hebben op dit thema. Dit gebeurt op allerlei manieren. Zo is er onder meer een artikel over een retraite in Frankrijk maar ook een over verbinding en zelfliefde.

Daarnaast wordt er ook stilgestaan bij het overlijden van ordelid Jan Veenendaal. Ook het komende bezoek van kloosterlingen uit Plum Village aan Nederland en Vlaanderen krijgt uitgebreide aandacht. Wie we in dat kader ook ontmoeten is broeder Pham Hanh. In een uitgebreid interview vertelt hij onder meer over zijn Rotterdamse wortels en zijn leven in Plum Village. In het blad wordt ook teruggekeken naar het verleden: De retraites in Papendal, 25 jaar Reftersangha, een terugblik (en een vooruitblik) met dharmaleraar Eveline Beumkes en veel ander moois. Uiteraard ontbreken de Kinderklank en de mediarubriek niet en is er ook ruimte voor gedichten en muziek.

Neem dus gauw een kijkje in dit fraaie nummer. Op de website van Leven in Aandacht staat ook een bladerbare online versie.