Skip to main content

Mindfulness
in de traditie van Thich Nhat Hanh

Boeken voor ouders en kinderen

Deze boeken gaan over mindfulness voor kinderen en zijn gericht op ouders, leerkrachten en op de kinderen zelf. De boeken kun je bestellen bij boeken@aandacht.net

Aap en Panda

aap en pandaOver wilde apengedachten, door Petra Gijzen (illustraties), Sonja Gijzen, Inez van Goor (redactie)

Aap is niet blij, Panda, het vriendje van Aap, ziet er altijd blij en gelukkig uit. Ze doen dezelfde dingen, hoe kan dat? Op een speelse en leerzame wijze leren we dat Aaps grote gedachtesprongen hem in de weg zitten. Aap denkt steeds aan iets anders en niet aan waar hij op dat moment mee bezig is.

Lees verder

Hup, Peter, hup

hup peter hupEen verhaal aangevuld met mindfulness oefeningen, door Brett Preiss

Peter is een pelikaan. Een hele bijzondere pelikaan. Hij heeft maar één vleugel. Op een dag ontdekt Peter zijn talent. En dat opent een nieuwe wereld voor hem. Het verhaal geeft alle kinderen de inspiratie om in zichzelf te geloven en moedig te zijn.

Lees verder

Ruimte geven & dichtbij zijn

ruimte gevenMindfulness voor ouders met pubers (12-19 jaar) door Eline Snel

Pubers zijn grappig, kwetsbaar, onvoorspelbaar en soms zelfs ronduit lastig. Ze hunkeren naar zelfstandigheid en tegelijkertijd kunnen ze die vaak nog niet aan. Dat kost henzelf en de volwassenen die met hen omgaan veel energie.

Lees verder

Vier hartsvrienden

b-vier hartsvrienden

Leven vanuit je hart, door Douwe Hoitsma

Dit boek vertelt het verhaal van vier hartsvrienden. Ze wonen samen in het bos en zijn echt dikke hartsvrienden. Het lijken misschien gewone dieren, maar dat zijn ze niet want elk dier heeft iets bijzonders. Pelle Paard is heel rustig en kalm.

Lees verder