Mindfulness in de traditie van Thich Nhat Hanh

Boeken voor ouders en kinderen

Deze boeken gaan over mindfulness voor kinderen en zijn gericht op ouders, leerkrachten en op de kinderen zelf. Als je een boek wilt bestellen bij bol.com, ga dan via de bij het boek aangegeven link: dit levert de stichting provisie op.

Hup, Peter, hup

hup peter hupeen verhaal aangevuld met mindfulness oefeningen, door Brett Preiss

Peter is een pelikaan. Een hele bijzondere pelikaan. Hij heeft maar één vleugel. Op een dag ontdekt Peter zijn talent. En dat opent een nieuwe wereld voor hem. Het verhaal geeft alle kinderen de inspiratie om in zichzelf te geloven en moedig te zijn. 

Lees meer

MindfulKids, HeartfulKids

mindfulkidsdoor G. Langenberg en R. Brandsma
Anders dan de titel doet vermoeden, is dit een Nederlandstalig boek. Het is geschreven voor kinderen van acht tot twaalf jaar. Door ontspanningsoefeningen en aandachttraining leert het kinderen om te gaan met stress en zich beter bewust te zijn van hun lichaam en emoties. Het boek bevat levendige voorbeelden en leuke illustraties.

Lees meer

Mindfulness voor jongeren

mindfulness jongerendoor David Dewulf
Dit boek is speciaal voor jongeren geschreven en toont aan de hand van een praktisch 8-stappenplan hoe mindfulness een weg kan zijn naar meer zelfvertrouwen, minder piekeren, minder stress en positief denken.

Lees meer

Ruimte geven & dichtbij zijn

ruimte gevenMindfulness voor ouders met pubers (12-19 jaar) door Eline Snel 
Pubers zijn grappig, kwetsbaar, onvoorspelbaar en soms zelfs ronduit lastig. Ze hunkeren naar zelfstandigheid en tegelijkertijd kunnen ze die vaak nog niet aan. Dat kost henzelf en de volwassenen die met hen omgaan veel energie. 

Lees meer

Mediteren met kinderen

mediteren met kinderendoor D. Fontana en I. Slack
Mediteren met kinderen is bestemd voor volwassenen. Het laat zien hoe je kinderen vertrouwd kunt maken met meditatie. Het eerste deel bevat een inleiding waarin aandacht wordt besteed aan de kenmerken van de verschillende leeftijdscategorieën.

Lees meer

Mindfulness voor je kids

b.kl.mindfulness kidsdoor David Dewulf
Kinderen kunnen leren om hun gevoelens te plaatsen en tot rust te komen. Dit is belangrijk, want steeds vaker hebben ze last van spanningen of haken ze af op school. Mindfulness, de succesvolle methode om efficiënt om te gaan met stress, blijkt ook bij kinderen tot goede resultaten te leiden. 

Lees meer

Planting Seeds

b.kl.planting seedsPracticing Mindfulness with Children, by Thich Nhat Hanh and Wietske Vriezen
'Planting Seeds' biedt inzichtte, concrete activiteiten en programma's die ouders en leraren kunnen toepassen op school en thuis op een manier die aansluit bij de leefwereld van kinderen. Helaas is dit boek nog altijd niet in het Nederlands vertaald. 

Lees meer

Vier hartsvrienden

b-vier hartsvriendenleven vanuit je hart, door Douwe Hoitsma
Dit boek vertelt het verhaal van vier hartsvrienden. Ze wonen samen in het bos en zijn echt dikke hartsvrienden. Het lijken misschien gewone dieren, maar dat zijn ze niet want elk dier heeft iets bijzonders. Pelle Paard is heel rustig en kalm. 

Lees meer

 

Er zijn ruim 70 meditatiegroepen. Zoek een groep (sangha) bij jou in de buurt

homepage image placeholder