Skip to main content

Mindfulness
in de traditie van Thich Nhat Hanh

Wereldwijde initiatieven

Vanuit de internationale kloostergemeenschap van Plum Village voor geengageerd boeddhisme zijn wereldwijde initiatieven opgezet om specifieke doelgroepen of onderwerpen te benaderen. Hieronder meerdere initiatieven.

Earth Holder Community: In actie voor Moeder Aarde

EH logo 6x6De Earth Holder Community is in 2015 in de Verenigde Staten opgericht op initiatief van de Plum Village gemeenschap voor geëngageerd boeddhisme. De missie is om mindfulness, compassie, heling en geweldloosheid te verspreiden ter bescherming van elkaar, alle levende wezens en de Aarde. Hiermee kan gezamenlijk de klimaatproblematiek worden aangepakt, ieder voor zich èn vanuit zijn of haar sangha.

Lees verder

Wake Up Schools - Mindfulness in het onderwijs

Happy Teachers kleinWake Up Schools werd in 2008 op initiatief van zenmeester Thich Nhat Hanh opgericht als een programma om leerkrachten te ondersteunen om mindfulness toe te passen in hun eigen leven en vrijheid en geluk voor zichzelf tot stand te brengen. Om op basis hiervan deze oefenpraktijken te kunnen delen met collega’s en leerlingen of studenten op hun scholen. Wake Up Schools organiseert retraites en ondersteunt leerkrachten om zelf de mindfulnessbeoefening uit te dragen. Het gedachtegoed van Wake Up Schools (WUS) is neergelegd in het boek Happy Teachers change the world. 

Lees verder

Wake Up - Mindfulness voor en door jongeren

Wake Up TogetherWake Up is een actieve wereldwijde gemeenschap van jonge mindfulness beoefenaars (18 – 35 jr), die geïnspireerd zijn door de leer van zenmeester en vredesactivist Thich Nhat Hanh. We komen samen om mindfulness te beoefenen om voor onszelf te zorgen, onze vreugde en geluk te voeden en bij te dragen aan een gezonde en liefdevolle maatschappij.

Lees verder

ARISE: Bewustwording van ras, intersectionaliteit en sociale gelijkheid

Arise SanghaARISE Sangha (Awakening through Race, Intersectionality, and Social Equity) is een gemeenschap van mindfulness beoefenaars en monniken die samenkomen om de wonden van raciale onrechtvaardigheid en sociale ongelijkheid te helen, te beginnen met diep in onszelf te kijken en de energie van mededogen, begrip en liefde in actie te gebruiken. 
ARISE is een tak van de International Plum Village boom en is voortgekomen uit Thay's visie op inclusiviteit.


Lees verder