Mindfulness in de traditie van Thich Nhat Hanh

Boeken Thich Nhat Hanh

Op deze pagina's een overzicht van de in het Nederlands vertaalde boeken van Thich Nhat Hanh. De boeken staan op alfabetische volgorde. Als je een titel wilt bestellen bij bol.com, ga dan via de bij het boek aangegeven link, dit levert de stichting provisie op. Van de meest recente boeken bestaat ook vrijwel altijd een e-book; dit hebben wij niet apart aangegeven.

Het beschrijven van (nieuwe) boeken wordt verzorgd door de vrijwilligers van St. Vrede Leven, die ook de boekwinkel verzorgen tijdens retraites.

Aandacht is als zonneschijn

b.kl.aandacht zonneschijnBundel met 49 becommentarieerde gatha's: korte verzen die je kunt opzeggen tijdens je dagelijkse bezigheden, om te groeien in bewustzijn en aandacht. Dat brengt vrede, vreugde en inzicht. Er zijn verzen om de dag mee te beginnen, verzen voor meditatie, voor het eten in aandacht en verzen voor tal van andere dagelijkse activiteiten zoals autorijden.

Lees meer

Adem in, adem uit

b.kl.adem inMediteren voor een druk bestaan
Of je nu opstaat, tandenpoetst, koffie haalt op je werk of boodschappen doet: elk moment is geschikt voor meditatie. Je hoeft je leven niet stil te zetten of uren te gaan zitten. Je kunt meditaties inpassen in je drukke bestaan wanneer je wilt, je hebt telkens hoogstens een paar minuten nodig.

Lees meer

Angst

b.kl.angstWijsheid om stormen te doorstaan
Angst voor eenzaamheid, voor verlies, voor ziekte of dood beheerst het leven van velen. In dit boek laat Thich Nhat Hanh zien hoe we angst hanteerbaar kunnen maken door er met aandacht mee om te gaan. 

Lees meer

Beminnen

beminnen tnhIn 'Beminnen' geeft Thich Nhat Hanh in korte teksten vele inzichten over de liefde. Niet alleen de liefde tussen twee partners, maar ook de liefde voor anderen in bredere zin. Daaraan voorafgaand is het nodig liefde en acceptatie voor jezelf te ontwikkelen.

Lees meer

Boeddha leeft, Christus leeft

b.kl.boeddha leeftIn dit boek trekt Thich Nhat Hanh opmerkelijke parallellen tussen christendom en boeddhisme waaruit blijkt dat ze hand in hand eenzelfde bevrijdende weg bewandelen. In het christendom herkent hij in de helende kracht van de Heilige Geest wat in het boeddhisme wordt aangeduid als de bevrijdende werkzaamheid van oplettende aandacht en aanwezigheid. 

Lees meer

De geur van palmbladen

b.kl.palmbladenDagboeken 1962–1966
Deze uitgave bevat dagboeken van Thich Nhat Hanh uit de jaren 1962–1966, jaren die hij deels in de Verenigde Staten en deels in Vietnam doorbracht en die een belangrijke periode in zijn leven vormden. 

Lees meer

De mooiste wijze teksten van Thich Nhat Hanh

b.kl.mooiste tekstenKorte teksten uit diverse boeken van Thich Nhat Hanh. De teksten zijn gekozen door de redactie van Happinez.

Lees meer

De uitweg ligt in onszelf

de uitweg ligt in onszelfDe zen-kalligrafie van Thich Nhat Hanh
Thich Nhat Hanh schreef in zijn leven vele inspirerende boeken en gedichten over boeddhisme en mindfulness. Ook heeft hij de kunst van het kalligraferen heel vaak beoefend. In unieke handgeschreven teksten weet hij oeroude boeddhistische wijsheden te verbeelden in heldere, sprekende taal.

Lees meer

De zon in je hart

b.kl.zon in je hartAan de hand van duidelijke voorbeelden en toegankelijke verhalen maakt Thich Nhat Hanh de lezer vertrouwd met boeddhisme en meditatie. Net zoals zelfgemaakte appelsap na een tijdje staan helder wordt, zo kan ook onze geest na meditatie rustig en doorschijnend worden. 

Lees meer

Geen dood, geen vrees

geen dood geen vreesWijsheid voor het leven
Vanuit boeddhistisch perspectief is de dood niet het einde. Het is een tussenstap; het is niet de werkelijkheid, maar een idee dat de mens de werkelijkheid noemt. Thich Nhat Hanh gaat in dit boek in op belangrijke boeddhistische begrippen zoals vergankelijkheid, niet-zelf en interzijn, de verbondenheid van alles en iedereen.

Lees meer

Aarden

b.kl.aardenIntieme gesprekken met Boeddha
Bundel met 46 korte geleide meditaties van Thich Nhat Hanh. De overdenkingen hebben de vorm van korte gesprekjes met Boeddha. De gesprekjes gaan over bewust leven in verbondenheid met de aarde en alles wat leeft,

Lees meer

Adem is bewustzijn

b.kl.adem is bewustzijnAnapanasati-soetra
Dit boekje bevat een vertaling van een van de oudste boeddhistische teksten, het Anapanasati-soetra, over de volkomen bewuste ademhaling en de heilzame gevolgen daarvan. 

Lees meer

Antwoorden vanuit het hart

b.kl.antwoorden uit hartWat is een goede manier van leven? Hoe kan ik de juiste balans vinden tussen mijn gezin en mijn werk? Ik kan niet zonder mijn telefoon of camera. Is het verkeerd zoveel waarde te hechten aan deze gemakken? Hoe kan ik de relatie met mijn ouders verbeteren? 

Lees meer

Boeddha in lichaam en geest

boeddha in lichaam en geestStap voor stap naar verlichting
Lichaam en geest zijn één. Hoe we lopen en daarbij de aarde raken, hoe we zitten en met elkaar omgaan: lichaam en geest zijn onafscheidelijk. Loopmeditatie is een goede manier om je dit te laten ervaren. Thich Nhat Hanh neemt je bij de hand. 

Lees meer

Burgerschap

b.kl.burgerschapEthiek voor een verlichte samenleving
Hoe kun je een positief verschil maken en stappen zetten op weg naar een betere wereld? Thich Nhat Hanh geeft in dit boek een waardevolle boeddhistische bijdrage aan een wereldwijde ethiek.  

Lees meer

De kracht van bidden

b.kl.kracht biddenDit boek bevat een verhandeling van Thich Nhat Hanh over de kracht van het gebed. Het is geschreven in heldere bewoordingen, met een persoonlijke aanspreektoon en vele anekdotes. Thich Nhat Hanh wil boeddhisten, christenen en zelfs mensen die nog nooit hebben gebeden, verder op weg helpen. 

Lees meer

De novice

b.kl.de noviceEen verhaal over ware liefde en wijsheid
Thich Nhat Hanh vertelt in dit boek de eeuwenoude legende van Kinh Tam. Zij werd geboren in een aristocratische Vietnamese familie, trouwde maar werd verstoten, en trad vermomd als man in in een boeddhistisch klooster. 

Lees meer

De wereld is mijn thuis

de wereld is mijn thuisHerinneringen en levenslessen van Thich Nhat Hanh
In 'De wereld is mijn thuis' staan persoonlijke herinneringen van Thich Nhat Hanh, verweven met levenslessen. Wie het huidige moment intens beleeft, kan zich overal thuis voelen, zo laat de zenmeester zien.

Lees meer

Eten

etenIn korte teksten legt Thich Nhat Hanh in dit boekje uit hoe eten en mindfulness kunnen samengaan en hoeveel inzicht en vreugde dit kan brengen. Wie mindful is tijdens het eten, wordt zich bewust - niet alleen van de maaltijd op tafel, maar van het gehele universum dat om de maaltijd heen draait. 

Lees meer

Gelukkig samenleven

b.kl.gelukkig samenlevenBouwen aan een harmonieuze gemeenschap
Wij leven binnen verschillende soorten gemeenschappen waarin communiceren soms moeilijk is. Om te kunnen profiteren van elkaars sterke kanten en te leren van elkaars zwakheden, moeten we een levenshouding ontwikkelen die ons richt op vrede, vreugde en vrijheid binnen onze relaties.

Lees meer

homepage image placeholder