Skip to main content

Mindfulness
in de traditie van Thich Nhat Hanh

Boeddha in lichaam en geest

boeddha in lichaam en geestStap voor stap naar verlichting
Lichaam en geest zijn één. Hoe we lopen en daarbij de aarde raken, hoe we zitten en met elkaar omgaan: lichaam en geest zijn onafscheidelijk. Loopmeditatie is een goede manier om je dit te laten ervaren. Thich Nhat Hanh neemt je bij de hand. 

Iedereen heeft het vermogen om zich bewust te zijn van wat er werkelijk gebeurt, met andere woorden: om zijn boeddha-natuur aan te spreken. Thich Nhat Hanh onderzoekt hoe onze geest werkt, hoe de psychologie en neurowetenschappen zich verhouden tot meditatie. Hij vraagt zich af of we werkelijk een vrije wil hebben en hoe we die het beste kunnen ontwikkelen. Met een vrije wil ervaar je meer vrijheid en begrip, sta je beter in contact met de werkelijkheid en kun je beter voorwaarden scheppen voor geluk.

Thich Nhat Hanh biedt concrete oefeningen waarmee je een heldere geest kunt krijgen en het evenwicht tussen lichaam en geest kunt herstellen. Ter illustratie vertelt hij over het leven van de Boeddha en over zijn eigen leven. Bevat bijlagen met verzen over vormen van bewustzijn en tabellen met mentale formaties.

 

Oorspronkelijke titel: Living Buddha
Uitg. Ten Have / december 2016 / 174 blz. / paperback