Mindfulness in de traditie van Thich Nhat Hanh

De boeddhistische leer als basis

Thay 2009Thich Nhat Hanh heeft zijn hele leven besteed aan het overdragen van de leer van het boeddhisme (de Dharma). Tot op zeer hoge leeftijd gaf hij overal op de wereld lezingen tijdens retraites (dharmalezingen). Hij behandelde een breed scala van onderwerpen en ging in op de vragen van de huidige tijd.  Daarnaast schreef hij een groot aantal boeken.

De senior dharmaleraren die Thay (aanspreektitel, leraar) zijn opgevolgd treden met hun eigen inzichten en accenten in zijn voetsporen.

Het onderricht in het Nederlands (documenten en DVD's)

  • Veel boeken van Thich Nhat Hanh zijn vertaald in het Nederlands. Zie onze boekenrubriek.
  • Bij Teksten Beoefening op deze website hebben we een aantal in het Nederlands vertaalde lezingen opgenomen. 
  • De webshop verkoopt DVD's met lezingen van de Nederlandstalige retraites die ieder jaar worden gehouden in het EIAB. Dit zijn lezingen die vanuit het Engels simultaan worden vertaald in het Nederlands.  Inmiddels dus niet alleen van Thich Nhat Hanh maar ook van zijn senior dharmaleraren.

Het onderricht in het Engels

Op het YouTube kanaal Plum Village Online worden de (Engelse) lezingen van Thich Nhat Hanh en van de senior dharmaleraren die hem zijn opgevolgd als video's gepubliceerd. De Engelstalige boeken van Thay zijn te vinden op Parallax Press. Ook andere auteurs binnen de traditie worden hier uitgegeven.

Hieronder een kleine selectie van lezingen van de 21 dagen retraite in juni 2016 door respectievelijk zuster ─Éinh Nghiem, leken leraar Mitchell Ratner, broeder Phap Ung en zuster Annabel.  Voor een volledig overzicht van alle lezingen van deze inspirerende retraite zie de afspeellijst 'Vulture Peak Gathering' op Plum Village Online. 

   

 

Er zijn ruim 70 meditatiegroepen. Zoek een groep (sangha) bij jou in de buurt

homepage image placeholder