Skip to main content

Mindfulness
in de traditie van Thich Nhat Hanh

Kloosters andere landen

Naast Plum Village en het EIAB zijn er nog acht mindfulness oefencentra annex boeddhistische kloosters in de traditie van Thich Nhat Hanh verspreid over de wereld. Je kunt ze bezoeken als je op reis bent. Vrijwel overal kun je deelnemen aan retraites of verblijven en meeleven met de nonnen en monniken. Informatie hierover vind je op de eigen websites van deze centra. Aanmelden vooraf is vaak gewenst.

Europa, Frankrijk

maison de linspirMaison de L'Inspir, Villeneuve-sur-Bellot 

Maison de l'Inspir is dit jaar (2019) verhuisd. De nieuwe vestiging is in de buurt van het Healing Spring klooster in Verdelot dat in 2018 vanuit Plum Village werd opgezet en is bestemd voor monniken. Maison de l'Inspir wordt bewoond door nonnen. Voor meer informatie zie de blog.

Healing Spring MonasteryHealing Spring klooster, Verdelot

In oktober 2018 is een nieuw mindfulness oefencentrum annex boeddhistisch klooster geopend in Frankrijk, 90 km ten oosten van Parijs. Het is een voormailig katholiek klooster gelegen in een mooi landelijke gebied bij het dorpje Verdelot. Het wordt bewoond door ca 20 monniken. Er worden diverse retraites aangeboden. 

Verenigde Staten

Deer Park Monastery3Deer Park Klooster, Californie

Deer Park Monastery werd het eerst gesticht, in 2000. Het ligt in Escondido in het zuiden van Californië, in een mooi bergachtig gebied. Het is een groot klooster en trekt veel bezoekers. Zie voor meer informatie de website.  Het klooster is ook bekend van zijn ecologische benadering. Om meer aandacht te besteden aan klimaatverandering vanuit boeddhistische optiek werd een aparte organisatie opgezet: One Earth Sangha.

blue cliff 2Blue Cliff Klooster, New York

Dit klooster werd gesticht in 2007 door Thich Nhat Hanh. Het is gelegen in de groene Hudsonvallei in de staat New York. Zie voor meer informatie de website.

 

magnolia grove

Magnolia Grove Klooster, Missisippi

Magnolia Grove Monastery in Batesville, Mississippi, is een klooster en een oefencentrum voor leken. Momenteel wordt geld ingezameld voor een verblijf voor monniken. Zie voor meer informatie de website.

Azie

LotusPondTempleAIAB in Hongkong

Het Asian Institute for Applied Buddhism (AIAB) in Hongkong werd op 1 mei 2011 door Thich Nhat Hanh geopend. Het instituut heeft dezelfde doelstelling als het EIAB in Duitsland: het is een centrum voor studie van het toegepast boeddhisme en beoefening in de traditie van zenleraar Thich Nhat Hanh en Plum Village. Meer info op de website.

thai plumvillageThai Plum Village

Dit nieuwe klooster is gelegen in de provincie Nakhon Ratchasima op 260 km van Bangkok.
Voor meer informatie over Thai Plum Village, ga naar de website.

Australië

Nhap Luu AustraliaNhap Luu Klooster

In Beaufort, Victoria. Dit is nog een klein klooster in opbouw. Er wonen enkele nonnen. Voor meer informatie, ga naar de website (Engels gedeelte).