Skip to main content

Mindfulness
in de traditie van Thich Nhat Hanh

Hoe werkt onze geest?

Hoe werkt onze geestBoeddhistische psychologie in 50 verzen 

In dit boek bespreekt zenmeester Thich Nhat Hanh de 50 verzen over de aard van het bewustzijn van de grote boeddhistische meester Vasubandhu uit de vijfde eeuw en de leer van de Avatamsaka Sutra.

In 'Hoe werkt onze geest?' worden de kernpunten van de boeddhistische psychologie door Thich Nhat Hanh helder uiteengezet. Het menselijk bewustzijn wordt vergeleken met een akker waarin allerlei zaden worden geplant; zaden van het lijden, woede, geluk en vrede. Als we weten hoe we zaden van vreugde water kunnen geven en zaden van lijden kunnen transformeren, dan zullen begrip, liefde en mededogen tot bloei komen.

Zich baserend op de vijftig verzen over de aard van het bewustzijn van de grote boeddhistische meester Vasubandhu uit de vijfde eeuw en de leer van de Avatamsaka Sutra, richt Thich Nhat Hanh zich op de directe ervaring van het herkennen, omarmen en het diepgaand onderzoeken van onze gevoelens en waarnemingen. Hij werpt een diepgaande blik op de boeddhistische psychologie en reikt de lezer inzichten aan over hoe deze oude leringen van toepassing zijn op de moderne wereld. 

Uitgever Asoka | 288 pagina's | paperback | dec 2021 
Oorspronkelijke titel 'Understanding our mind'.

Vertaald door Frans van Zomeren