Skip to main content

Mindfulness
in de traditie van Thich Nhat Hanh

Ruimte geven & dichtbij zijn

ruimte gevenMindfulness voor ouders met pubers (12-19 jaar) door Eline Snel

Pubers zijn grappig, kwetsbaar, onvoorspelbaar en soms zelfs ronduit lastig. Ze hunkeren naar zelfstandigheid en tegelijkertijd kunnen ze die vaak nog niet aan. Dat kost henzelf en de volwassenen die met hen omgaan veel energie.

Ruimte geven & dichtbij zijn is geschreven voor ouders van pubers, stiefouders, therapeuten, leerkrachten en andere professionals. Het laat zien hoe je als volwassene zelf af en toe pas op de plaats kunt maken. Het blijkt verrassend goed te werken als je niet meteen op je kind reageert, maar wél volop aanwezig bent bij de turbulentie waar het in zit. Moed, vertrouwen en compassie zijn hierbij onmisbaar. Eline Snel put rijkelijk uit haar eigen ervaring, als moeder en als mindfulnesstrainer. Ze geeft een aantal praktische oefeningen, zoals 'De piekerfabriek' , 'Ik houd mijn hart vast' en 'De kunst van het luisteren'. Die helpen je aanwezig te zijn, met vriendelijke, bewuste aandacht; open, zonder te oordelen. Zo kom je ook in verbinding met je eigen wijsheid en vitaliteit. Het gaat om het ontwikkelen van moed om gevoelens toe te laten, stress te beantwoorden en om het begrijpen van je eigen geest zodat je als ouders ook grenzen durft te stellen.

Op de cd staan meditatieoefeningen voor ouders (MP3-bestanden), en er is een speciale download met oefeningen voor pubers.

Uitg Ten Have | 144 pagina's | febr. 2015 | paperback met cd