Je bent niet ingelogd. De nieuwsbrief bevat mogelijk gebruikersinformatie, dus deze wordt mogelijk niet correct weergegeven.

Leven in Aandacht - nieuwsbrief juli 2024

Leven in Aandacht - nieuwsbrief juli 2024
Nieuwsbrief juli 2024  

Mindfulness

in de traditie van Thich Nhat Hanh

Beste lezer, lieve vriend of vriendin,

Deze maand vond de tweejaarlijkse juni retraite plaats in Plum Village voor leden van de Orde van Interzijn. Het thema was: Hoe kunnen we geëngageerd boeddhisme vormgeven in deze tijd van crises, oorlogen en klimaatrampen? In diverse lezingen en andere bijdragen werd de vraag gesteld wat kunnen wij doen? Wat kan Plum Village doen? En wat zou Thay gedaan hebben? Het gesprek hierover is niet altijd makkelijk maar wordt zeker niet uit de weg gegaan. Je kunt de boeiende lezingen van de juniretraite terugkijken in deze playlist.

Zelf hebben we in deze nieuwsbrief ook twee nieuwe video's opgenomen: een korte over de retraite in Beukenhof en een lang verslag van de Mindfulness Middag in Rotterdam. Daar was het thema Inclusiviteit 'Come as you are'. Als je er niet bij kon zijn is het wellicht de moeite waard nog eens terug te kijken.

Verder in deze nieuwsbrief de aankondigingen voor programma's in het najaar (wees er snel bij, het gaat hard), een oproep van de Klankschaal en blogs van Leni en Jana


‍5-10 aug nederlandstalige zomerretraite eiab

Van 5 tot 10 augustus organiseert het EIAB, het klooster van Thich Nhat Hanh in Duitsland, de jaarlijkse Nederlandstalige zomerretraite. Het is een geliefde mindfulness retraite voor het hele gezin. Er zijn programma's voor kinderen en tieners in verschillende talen.Thema van deze retraite: je bent een geschenk voor de wereld. 


Samen met de bus naar de zomer retraite in Duitsland

St. Leven in Aandacht laat op 5 augustus een bus rijden van station Arnhem naar het EIAB in Waldbrol. Uiteraard op 10 augustus weer retour. Zo kunnen we samen comfortabel naar de retraite reizen tegen een aardige prijs. Je kunt je nu al opgeven.

Z‍ondag 22 september, Naarden

Zijn met wat is, empathisch luisteren naar jezelf

Eerste dag in een serie van drie dagen over Compassievol communiceren. Thema van deze dag is het liefdevol zorg dragen voor onze gevoelens. Gewaar zijn van onze gevoelens maakt dat ze kunnen veranderen. Deze dag wordt begeleid door dharmaleraar Eveline Beumkes.

13 - 15 september, retraite Loenen

Entrusting oneself to the stream of life

In this retreat we will explore what needs to be strengthened in ourselves to be able to confront all the challenges - and trust in life -  in ourselves and in the stream of life around us. The guidance by dharmateacher Bettina Romhardt from Berlin is in English.

Vijf verdiepingsdagen, start 19 oktober, Utrecht

Toepassen van de Vijf Aandachtsoefeningen 

Als je kennis neemt van de Vijf Aandachtsoefeningen of ze op een retraite hebt aangenomen, lijkt het zo gemakkelijk om ze toe te passen in het leven van alledag. Maar vaak is dat niet zo eenvoudig in onze drukke levens. Hierover delen en samen oefenen kan helpen om de oefeningen dieper te laten wortelen in ons dagelijks leven. 

Video's om terug te kijken

Het waren prachtige events tijdens de Monastic Tour 2024. Hierbij nog een paar mooie video's om na te genieten:


Podcast 30NOW

Leni Cellini over digidetoxen

Afgelopen winter organiseerde Leni Cellini opnieuw een digitale detox. Recent heeft Joost van den Heuvel Rijnders van boeddhistisch platform 30NOW een gesprek met Leni als podcast opgenomen.

‍5 oktober, sanghadag in Almere

In verbinding met de sangha

Op 5 oktober organiseren beoefenaars van een aantal sangha's de eerste landelijke Sangha ontmoetingsdag in de Vietnamese Tempel in Almere. Samen bezinnen op de koers van Sangha building. 

‍Oproep De klankschaal

Loslaten als thema

Voor het novembernummer van magazine De Klankschaal kiest de redactie voor het thema 'Loslaten'. Ze doen een oproep voor inzendingen: "Hoe ga jij om met loslaten? Vind je dat fijn? Hoe helpt de beoefening je daarbij?"


De zinloosheid van het zitten

Door Leni Cellini

‍‍‍Wat zit ik mensen toch aan te sporen om te vertragen, om naar binnen te gaan, om de stilte op te zoeken, als de wereld in brand staat? 

‍Minimalisme (1)

Door Jana Verboom

Toen mijn oma naar een verpleeghuis ging, vonden we in haar huis alle spulletjes die ze bewaard had voor, nou ja, wie weet, ooit, misschien. 

St. Leven in Aandacht
Postbus 418
2000 AK, HAARLEM
 

Contact

www.aandacht.net