Je bent niet ingelogd. De nieuwsbrief bevat mogelijk gebruikersinformatie, dus deze wordt mogelijk niet correct weergegeven.

Leven in Aandacht - nieuwsbrief augustus 2024

Leven in Aandacht - nieuwsbrief augustus 2024
Nieuwsbrief augustus 2024

Mindfulness

in de traditie van Thich Nhat Hanh

Beste lezer, lieve vriend of vriendin,

Het is zomer en als het weer goed is zijn we veel buiten of trekken erop uit. Geen weer om achter het scherm te zitten. In deze nieuwsbrief beperken we ons dan ook tot een aantal aankondigingen van het verdiepingsprogramma, waarvan de inschrijvingen lopen of binnenkort van start gaan.
We wensen iedereen een mooie zomer en zien jullie graag in het najaar op een van onze dagen of weekends.


13-15 sept, Retraiteweekend Loenen

Entrusting oneself to the stream of life

The collective insecurity and fear make it easy to be carried away by hostility, black-white-thinking and also dispersion and avoidance. How can we stay open and connected, to see what is going on?
This weekend will be guided by dharmateacher Bettina Romhardt from Berlin. The language is English. Nog 3 plaatsen.

‍5 oktober, Dag in Aandacht, Almere

Verbinding in de sangha

Op 5 oktober organiseren beoefenaars van een aantal sangha's de eerste landelijke Sangha ontmoetingsdag in de Vietnamese Tempel in Almere. Samen bezinnen op de koers van Sangha building. 
De inschrijving start 1 augustus via de website.

‍serie Compassievol communiceren

‍In het najaar staan drie verdiepingsdagen gepland met als thema 'Compassievol communiceren'. Er is een veel belangstelling. De eerste dag op 22 september is al volgeboekt. Daarom hieronder alleen de aankondigingen van de tweede en derde dag. We overwegen op niet al te lange termijn de serie te herhalen op een andere locatie.

‍Dag 2, zondag 20 oktober, Naarden

Communicatie vanuit het hart

Deze dag gaan we aan de slag met een aangepaste vorm van het model van Marshall Rosenberg, Verbindende (Geweldloze) Communicatie. Begeleidig door Albertine Smit en Marja Hurenkamp. 

‍Dag 3, zondag 17 november, Naarden

Niet gehecht zijn aan opvattingen

Thich Nhat Hanh leert ons over het cultiveren van een houding van openheid en niet gehecht zijn aan eigen standpunten. Van cruciaal belang in de huidge tijd van polarisatie. Hier zullen wij deze dag op ingaan. 

25-27 oktober, Retraiteweekend, Loenen

Luisteren naar de stemmen van Moeder Aarde

Tijdens deze retraite willen we de innerlijke rust en stilte opzoeken, onder meer met stille en geleide zitmeditaties en loopmeditatie. Ook bespreken we hoe de traditie van Thich Nhat Hanh ons kan helpen onze rust en kalmte te bewaren in deze moeilijke tijden.
De retraite wordt begeleid door Manon Danker (The Work that Reconnects), dharmaleraar Look Hulshoff Pol, Dominique Hermans van Wake Up en anderen.

7 - 10 nov: samen oefenen in het klooster 

Tijdens dit weekend willen we de verbondenheid van onze Vlaamse sangha voeden en versterken door gedurende enkele dagen samen te oefenen. Het is een unieke kans om kennis te maken met het kloosterleven van Plum Village, voor wie daar nog niet eerder gelegenheid voor vond, of om extra voeding te vinden te midden van de monastieke energie in het EIAB. Iedereen is van harte welkom om mee te doen.

St. Leven in Aandacht
Postbus 418
2000 AK, HAARLEM
 

Contact

www.aandacht.net 

facebooktwitterinstagramyoutube