Skip to main content

Mindfulness
in de traditie van Thich Nhat Hanh

Dag in Aandacht: Verbinding in de sangha

goasasanghaLandelijke sangha ontmoetingsdag

Eerste landelijke Sangha ontmoetingsdag in de Vietnamese Tempel in Almere. Samen te bezinnen op de koers van Sangha building. Te luisteren  naar elkaars ervaringen. Geïnspireerd te worden over thema’s die zijn ingebracht door een paar Sangha’s. 

In  Thich Nhat Hanh’s visie is de Sangha van essentieel belang voor ondersteuning van de beoefening. Een krachtig beeld daarbij is het vermoeden, de wens, het inzicht dat de volgende Boeddha geen individu is maar een Sangha.

Hoe versterken we dit proces van Sangha zijn? Waarin en hoe kunnen we van elkaar leren? Hoe blijven we bij de tijd in deze snel veranderende wereld? Hoe vinden we aansluiting bij de nieuwe generatie/ hoe presenteren we onszelf?

Vorig jaar, op 18 november, heeft er een bijeenkomst plaats gevonden waarin deze vragen voor het eerst gesteld werden. We kwamen erachter dat alles met elkaar samenhangt. De eerste vragen werden gesteld, de eerste antwoorden werden gegeven en nieuwe vragen kwamen op.

Op 5 oktober 2024 willen we een vervolgdag organiseren. Samen te bezinnen op de koers van Sangha building. Te luisteren  naar elkaars ervaringen. Geïnspireerd te worden over thema’s die worden ingebracht door een paar sangha’s. Praktische en verdiepende thema’s.

DE THEMA’S:

  1. Sangha opbouw en organisatie: Hoe organiseren wij de Sangha bijeenkomsten? Hoe regelen wij de begeleiding, de inhoud, de werving van deelnemers? Hoe pas ik hierbij de beoefening toe?
  2. Geëngageerd / toegepast boeddhisme: Wat betekent geëngageerd/toegepast boeddhisme voor mij? Wat is de relatie daarvan met wat er in mijn leven en de wereld gebeurt? Wat kunnen wij bieden om anderen bij onze gemeenschap te betrekken?
  3. Visie verschillen in de Sangha: Hoe nemen wij besluiten in de Sangha? Bij verschil van mening/inzichten/visie? Hoe blijf ik / blijven wij verbonden? Hoe ga ik om met het spanningsveld tussen inclusiviteit (alles is welkom) en selectiviteit (keuzes maken/grenzen stellen)? Hoe helpt de beoefening mij hierbij?

Je kan bij de inschrijving aangeven welk thema jouw voorkeur heeft.

PROGRAMMA

Naast delen in kleine groepjes met mensen uit andere Sangha’s  is er plaats voor samen beoefenen van stille en loopmeditatie, netwerken, maaltijd gebruiken.

MEENEMEN: Neem je eigen vegetarische lunch mee en eventueel koekjes of iets lekkers om te delen bij de thee/koffie.

AANMELDING: Er is plaats voor 60 deelnemers. De aanmelding verloopt online via deze website. Start 1 augustus 2024. Zie knop Inschrijven onderaan deze aankondiging (verschijnt tzt)

KOSTEN: € 10 of € 20 naar draagkracht, ten behoeve van dana voor de Tempel

VERVOER: De tempel is goed te bereiken met OV via station Almere Oostvaarders.
Kom je met de auto dan is er voldoende (gratis) parkeergelegenheid. Meld je aan voor de carpoollijst om iemand mee te kunnen nemen.

CONTACTADRES: openhartsangha@gmail.com

Een week voor deze dag ontvang je meer informatie en een routebeschrijving plus een carpoollijst.

Tot ziens op 5 oktober!

  • Baltus van Laatum, Sanga Leven in Aandacht Amsterdam, Onderwijs Sangha Nederland
  • Ellen Loogman, Open Hart Sangha Alkmaar
  • Elly de Leon-va der Vlugt, Sangha Tien Gorinchem, Sangha Verzoening, Bestuurssangha, Sangha Vrede Leven, Online Sangha Leven in Aandacht
  • Joost Vriens, Sangha  Universiteit Eindhoven, Onderwijs Sangha Nederland
  • Joy Boelens, Open Hart Sangha Alkmaar, True Home Sangha Amsterdam/Alkmaar
  • Margriet Messelink, Sangha Almere

Zegt het voort en laat weten of je komt en dien thema’s in.

Evenement Eigenschappen

Startdatum 05-10-2024 10:00
Einddatum 05-10-2024 16:30
Registratie Startdatum 01-08-2024
Max. deelnemers 60
Nog beschikbare plaatsen 60
Prijs per persoon dana / donatie
Locatie Van Hanh Pagode, Almere
Categorieën Sangha-activiteiten, Dag in Aandacht

Locatie Kaart