Mindfulness
in de traditie van Thich Nhat Hanh

Onderwijssangha

Onderwijssangha (zoom)

Adres bijeenkomst

zoom

Contactgegevens

Baltus van Laatum
G.: 06-12079455
E.: bvanlaatum@planet.nl
Joost Vriens
G.: 06-18436510
E.: joostvriens@icloud.com

Over ons

Zo’n zes jaar geleden maakte Baltus een pelgrimstocht naar Santiago de Compostela. Ik ben niet religieus opgevoed maar tijdens de wandeling merkte ik dat ik behoefte had  aan bezinning, reflectie en me wilde verbinden met mensen die ook met zichzelf de dialoog aangaan om inzicht in zichzelf te verruimen. In de zomer van 2018 kwam ik op mijn wandeltochten een Franse arts uit Parijs tegen die mij adviseerde Plum village te bezoeken. Die herfstvakantie bezocht ik met Judith (mijn vrouw) Plum Village. Daar ontdekte ik dat Leven in Aandacht mij brengt wat ik zoek. Thuis gekomen sloot ik me al snel aan bij de sangha in Amsterdam-West en de internationale Happy teacher sangha  Daar werd een zaadje geplant om ook een Nederlandstalige onderwijssangha voor mensen uit het voornamelijk po,vo en mbo te starten. Na een oproep in het weekbericht van LIA sloot Joost uit Eindhoven zich aan die al meer dan 40 jaar ervaring heeft als docent levensbeschouwing op een MBO in Venlo. Joost begeleidt de avonden en schrijft de uitnodiging, Samen gaan we nu dit pad om de Nederlandse onderwijs sangha tot bloei te brengen. Zelf ben ik bijna twintig jaar werkzaam als mentor en docent op verschillende scholen in het vo en sinds kort in het vso

Onze activiteiten

We komen elke zondagavond bij elkaar om te mediteren en dharma te delen. Ons programma ziet er vooralsnog als volgt uit :

19.45 20.00 uur: inloop en ontmoeting
20.00 - 20.05: delen en thema
20.05 - 20.25: geleide meditatie
20.25-20.30: loopmeditatie
20.30-20.40: stille meditatie
20.40 - 21.00: Dharma delen en afsluiting.

Hoe kan je meedoen?

Ben je geintresseerd, heb je vragen of wil je meedoen, neem dan contact op met Baltus van Laatum ( bvanlaatum@planet.nl)

Wanneer je aangeeft mee te willen doen zet ik je op een mailinglijst en ontvang je wekelijks voor zondagavond een uitnodigings mail met zoom link. Wil je voorgaande uitnodigingsmails teruglezen ga dan naar de volgende google drive die je kan vinden door op het woordje hier te klikken.       

Joost en Baltus zijn verbonden aan de happy teachers sangha. Meer informatie over de Happy teacher sangha vindt je via deze link

https://wakeupschools.org/happy-teachers-sangha/

 

 

Kosten

Gratis

Logo Leven in Aandacht

Nieuwsbrief Aanmelding

Copyright © Leven in Aandacht. Alle rechten voorbehouden