Je bent niet ingelogd. De nieuwsbrief bevat mogelijk gebruikersinformatie, dus deze wordt mogelijk niet correct weergegeven.

Leven in Aandacht - nieuwsbrief september 2024

Leven in Aandacht - nieuwsbrief september 2024
Nieuwsbrief September 2024  

Mindfulness

in de traditie van Thich Nhat Hanh

Beste lezer, lieve vriend of vriendin,

Deze nieuwsbrief begint met het bericht dat Lower Hamlet toe is aan een renovatie. Er is een verzoek om ruimhartig te doneren. Na de zomer begint weer van alles op gang te komen zoals uit een mooie en diverse agenda blijkt. We zijn er blij mee dat steeds meer groepen binnen onze gemeenschap onze nieuwsbrief als platform gebruiken om bekendheid te geven aan activiteiten en verwelkomen opnieuw twee nieuwe blogs van onze trouwe blogggers, waarin zij jullie meenemen in hun persoonlijke beoefening. Leven in Aandacht leeft.


‍plum village heeft dringend jullie steun nodig!

‍Het bestuur van Stichting Leven in Aandacht doet een dringende oproep geld te doneren aan Plum Village voor de renovatie van de gebouwen voor kloosterlingen en gasten. Het nonnenverblijf van Lower Hamlet (foto) moest op last van de autoriteiten worden afgebroken. Vervanging is dringend nodig. Donaties worden door de stichting verdubbeld en daarna door een anonieme donor uit de VS nog eens.


5 oktober dag in aandacht, Almere

In verbinding: landelijke sangha ontmoetingsdag

Op 5 oktober organiseren beoefenaars van een aantal sangha's de eerste landelijke Sangha ontmoetingsdag in de Vietnamese Tempel in Almere. Samen bezinnen op de koers van Sangha building. 


‍‍26 - 29 sept, Retreat EIAB with Dutch dharmateacher Hilly Bol

The Art of Happiness and Suffering

Cultivating happiness and taking good care of our suffering is an art. We all experience difficulties in our lives in the form of loss. We can get sick, develop a disability, lose our jobs, get divorced; we lose our parents or other loved ones. Living with loss also means living with the treasures hidden in our hearts. Happiness and suffering cannot be separated. 

25-27 oktober, retraiteweekend, Loenen

Luisteren naar Moeder Aarde

Tijdens deze retraite willen we de innerlijke rust en stilte opzoeken met stille en geleide zit- en loopmeditaties. Ook bespreken we hoe de traditie van Thich Nhat Hanh ons kan helpen onze rust en kalmte te bewaren in deze moeilijke tijden.  De retraite wordt begeleid door Manon Danker (The Work that Reconnects), dharmaleraar Look Hulshoff Pol, Dominique Hermans van Wake Up en anderen.

‍10 nov, dag van aandacht, Utrecht

Stromen als een sangha

Al een tijdje zijn we bezig om een Centrum Interzijn mogelijk te maken. Een prachtige plek in de traditie van Plum Village, ergens in Nederland. In dit proces oefenen we regelmatig samen en vinden we het pad dat we lopen net zo belangrijk als het resultaat.


20 okt - 8 dec online cursus bij Plum Village

Zen and the Art of Saving the Planet

A seven-week online learning journey to nurture insight, compassion, community, and mindful action in service of the Earth. Join this new online course bringing to life the teachings in Thich Nhat Hanh’s book Zen and the Art of Saving the Planet.

‍Bericht uit het bestuur

Voorzitter neemt afscheid

Het bestuur van stichting Leven in Aandacht laat weten dat haar voorzitter na een jarenlange inzet stopt. 

Nieuwjaarsretraite

Kok(kin) voor Wake Up NL

Wake Up Nederland zoekt een kok(kin) voor de nieuwjaarsretraite van 31-12-2024 t/m 2-1-2025 in het Cordium Nijmegen. 


Laatste keer

Mindfulness van Moonfulness

De kosmos is gevuld met kostbare juwelen. Ik wil jullie er deze ochtend een handvol aanbieden. Ik wil jullie er deze ochtend een handvol aanbieden. Elk moment dat je leeft is een juweel, dat aarde en lucht, water en wolken bevat. -Thich Nhat Hanh -

Innerlijke vrede vinden

Door Koen Demeyer

Groen is de kleur die levende wezens met elkaar verbindt. Groen creëert een kader van geborgenheid en samenhorigheid. Het is als het ware het canvas dat ons allemaal in leven houdt.

Minimalisme (2)

Door Jana Verboom

Geluk en vreugde kunnen we opwekken door simpelweg in- en uit te ademen. Maar onze consumptiemaatschappij zendt de hele dag een ander soort boodschappen onze kant op

St. Leven in Aandacht
Postbus 418
2000 AK, HAARLEM
 

Contact

www.aandacht.net 

facebooktwitterinstagramyoutube