Je bent niet ingelogd. De nieuwsbrief bevat mogelijk gebruikersinformatie, dus deze wordt mogelijk niet correct weergegeven.

Leven in Aandacht - nieuwsbrief mei 2024

Leven in Aandacht - nieuwsbrief mei 2024
Nieuwsbrief Mei 2024 

Mindfulness

in de traditie van Thich Nhat Hanh

Beste lezer, lieve vriend of vriendin,
Regen, wolken en zon wisselen elkaar af. Zo kan het ook gaan met onze emoties. De beoefening kan ons meer stabiliteit geven. Soms vergt dat een speciale benadering, zoals blogger Leni aangeeft, voor emoties tijdens de cyclus.

De monniken en nonnen van Plum Village arriveren binnenkort in ons land. Ze zullen drie grote evenementen verzorgen: de retraite in Beukenhof, de Dag in Aandacht in Leuven en de mindfuless middag in Rotterdam. Alleen daar kun je nog terecht als je kennis wilt maken van de beoefening van kloosterlngen van Plum Village. Het is op 2e Pinksterdag, maandag 20 mei om 14 uur, Hofpleintheater in Rotterdam. 

Lees verder in deze nieuwsbrief aankondigingen en nieuws uit de sangha. Over digitale detoxweken in Frankrijk en nieuwe redacteuren gezocht voor ons magazine De Klankschaal.


‍plum village mindfulness middag rotterdam

Heel binnenkort arriveren zeven monniken en nonnen van Plum Village in Nederland om te starten met hun Monastic Tour. Zij dragen het gedachtengoed en de mindfulness beoefening van Thich Nhat Hanh uit. De retraite in Beukenhof en de dag van aandacht in Leuven zijn inmiddels uitverkocht. Maar op 2e Pinksterdag kun je de monniken en nonnen, hun verhalen en beoefening meemaken in Rotterdam. Zij verzorgen daar een mindfulness middag in het Hofpleintheater in het hartje van de stad, met een openbare wandelmeditatie na afloop. De bijeenkomst staat in het teken van Inclusiviteit: We are one!nibh.


Zondag 2 juni, verdiepingsdag 

Klimaatangst in de ogen kijken

Op deze verdiepingsdag in Naarden willen we in een veilige omgeving onze pijn en angst “in de ogen” kijken. Emoties zoals angst, boosheid, verdriet, rouw, wanhoop, machteloosheid en schuldgevoelens kunnen daarbij de ruimte krijgen. 

5‍-10 aug: nederlandstalige zomerretraite in eiab

Als je te laat was met inschrijven voor de retraite in Beukenhof in mei dan is er nog een kans: de zomerretraite in het EIAB van 5 - 10 augustus. De voertalen op deze retraite zijn Engels en Nederlands. Je kunt alles in het Nederlands volgen. De retraite is heel geschikt voor gezinnen doordat er programa's zijn voor kinderen en tieners; voor de kinderen tot 12 jaar ook in het Nederlands.

Met de bus naar de zomerretraite 

Deze zomer laat Stichting Leven in Aandacht weer een bus rijden naar de Nederlandstalige zomerretraite in het EIAB, in Duitsland. Hierdoor kunnen meer mensen de auto thuis laten staan en samen van een comfortabele reis genieten.

‍13-15 sept, retreat weekend Loenen

Entrusting oneself to the stream of life

It is challenging to walk through life stable and connected in this time of ecological, economic crisis, many places of war, militarization and polarization. How can we stay open and connected, to see what is going on? A retreat with Bettina Romhardt, dharmateacher form Berlin.


Nederlandse broeder Dao Hanh

Kalligraferen als beoefening

De Nederlandse broeder Dao Hanh komt in mei met de 6 andere broeders en zusters naar Nederland en Vlaanderen. De broeder is afkomstig uit Panningen in Limburg. Het maken van kalligrafieen is een van de manieren waarop hij mindfulness beoefent. 

Oproep De Klankschaal

Nieuwe redacteuren gezocht

De redactie van de Klankschaal is op zoek naar een nieuwe redacteur alsmede iemand die thuis is in de opmaak van een tijdschrift. Voor de laatste functie is ervaring met InDesign en Photoshop een pré. De Klankschaal wordt gedrukt bij MEO, een sociale onderneming in Haarlem. Dit bedrijf ondersteunt ook bij het ontwerp c.q. de lay-out. 

‍digitale detox vakantieweken in frankrijk

‍Samen met 'The Offline Club' die digital detox avonden in steden houdt en 'Het Leesweekend' die digital detox weekenden in Nederland houdt, organiseert Simply Canvas Farm in juni en juli de eerste internationale Digital Detox vakanties bij ons in Frankrijk. Kom en vertraag tot een slakkengang en wandel vijf dagen lang schermloos je dag in. 


‍Mijn enkel en ik (2)

Door Jana Verboom

Ik ken de lezingen van Thay over gelukkig zijn in het huidige moment inmiddels uit mijn hoofd, maar ernaar leven is een ander verhaal. 

‍Mindful omgaan met cyclus

Door Leni Cellini

‍‍‍Bijna niemand schenkt er aandacht aan.Waarom zou jij je dan bezighouden met de cyclus?

St. Leven in Aandacht
Postbus 418
2000 AK, HAARLEM
 

Contact

www.aandacht.net