Skip to main content

Mindfulness
in de traditie van Thich Nhat Hanh

11 april 2024

Detox vakantie weken bij Simply Canvas Farm

Ben je al om? Wij wel, dus Let's Connect Offline. Samen met 'The Offline Club' die digital detox avonden in steden houdt en 'Het Leesweekend' die digital detox weekenden in Nederland houdt, organiseren we de eerste internationale Digital Detox Vakantie bij ons op Simply Canvas Farm in Frankrijk. Kom en vertraag tot een slakkengang en wandel vijf dagen lang schermloos je dag in. 

Het Belang van Digital Detoxen binnen de Strijd om onze Aandacht

letsconnectofflineDoe jij nog wel eens gewoon niks, gewoon een beetje staren, of grijpt je hand in een rust moment (hoe kort ook) meteen je telefoon? Digital Detoxen is in opkomst. Mensen komen samen in een café, voor een weekend of een vakantie, maar offline. Je levert je telefoon in en ontsnapt even aan de constante stroom van informatie en prikkels die onze geest overweldigen. Daarvoor in de plaats een beetje breien, met een echt persoon kletsen, lummelen of eindelijk dat boek uitlezen. Maar waarom is af en toe offline gaan zo belangrijk?

WAAROM AF EN TOE OFFLINE GAAN CRUCIAAL IS
We kijken niet alleen leuke filmpjes. Door langdurig gedachteloos te scrollen absorberen we heel veel informatie die lang niet altijd positief is en dat heeft uiteindelijk een impact op onze mentale en fysieke gezondheid. De stroom van negatief nieuws kan ons optimisme aantasten, en teveel dislikes kan zorgen voor minderwaardigheidsgevoelens.

KOPPEL JE LOS
Door je los te koppelen van je scherm en de stroom van informatie die daarbij hoort ervaar je al snel de positieve effecten voor je lichaam en geest. Stress vermindert, je hoofd wordt rustiger. Je creëert ruimte en de creativiteit kan weer stromen. De positieve effecten worden zelfs versterkt wanneer je je als groep loskoppelt van je scherm.

ONTPRIKKELEN? HET LIEFSTE IN DE NATUUR
De natuur is een ontzettend goede bron om balans te vinden. Ga maar met je rug tegen een dikke boom aanzitten, je voelt de ontspanning al snel je lijf instromen, of wandel langs een meer en je hoofd wordt al snel wat leger. De natuur harmoniseert ons tot een opgeruimder mens.

Ben je al om? Wij wel, dus Let's Connect Offline. Samen met 'The Offline Club' die digital detox avonden in steden houdt en 'Het Leesweekend' die digital detox weekenden in Nederland houdt, organiseren we de eerste internationale Digital Detox Vakantie bij ons op Simply Canvas Farm in Frankrijk. Kom en vertraag tot een slakkengang en wandel vijf dagen lang schermloos je dag in. Lees eindelijk eens dat boek uit, houdt siesta aan het zwembad en kijk sterren bij het kampvuur. Zak af naar een vertraagd dorpje uit de 12e eeuw op marktdag en eet verse croissantjes in het café. Leef in het moment, leeg je hoofd, doe niets of doe waar je zin in hebt en maak ruimte voor nieuwe inzichten en ideëen.


LET'S CONNECT OFFLINE JUNI
Van 17-22 juni kun je digital detoxen bij ons. Niet gestresst raken hoor. Af en toe kun je een een belangrijke email beantwoorden of even met je partner of kinderen zoomen als je dat wilt. Natuurlijk wordt er heerlijk eten gekookt. Vanaf €570 met je eigen tent of €695 in een accommodatie. Lees meer over de digital detox vakantie of reserveer je plekje.

LET'S CONNECT OFFLINE JULI
Van 16-21 juli is de tweede editie digital detoxen bij ons..

ALS GEZIN DETOXEN?
Heb je zin om als gezin te komen omdat het zomervakantie is? Deze digital detox week is ook toegankelijk voor jongeren vanaf 14 jaar en ouder.