Skip to main content

Mindfulness
in de traditie van Thich Nhat Hanh

Metta Sangha

Arnhem

Adres bijeenkomst

Een ruimte in Arnhem Zuid

Contactgegevens

E.: mettasangha.arnhem@gmail.com

Over ons

In oktober 2013 zijn we met vier mensen gestart met de sangha in Arnhem. Inmiddels bestaat onze sangha uit 17 deelnemers. Wij hebben gekozen voor de naam Metta Sangha, omdat liefdevolle vriendelijkheid een van de kwaliteiten is die bij onze beoefening centraal staan.

Onze activiteiten

We komen iedere tweede en vierde donderdag van de maand bij elkaar van 19.30 tot 21.30 uur, voorheen bij een van de deelnemers thuis, maar tegenwoordig in een grotere ruimte in Arnhem Zuid. In de periode van gedeeltelijke lockdown hebben we elkaar online ontmoet.

De sanghabijeenkomsten brengen we deels in stilte door. De avond wordt ingevuld met zit- en loopmeditaties of ‘mindful movements’. Na theedrinken in stilte volgt dharmadelen. Dit wordt ingeleid met een tekst of beeldfragment van Thich Nhat Hanh of een andere spirituele leraar.

Twee maal per jaar organiseren wij een Dag in Aandacht. Wij geven deze dag zelf een invulling, met meditaties en andere oefeningen, een video-dharmalezing en/of een tekst van Thich Nhat Hanh, wandelen en samen eten in aandacht.
Uit de sangha is een leesgroep voortgekomen, waar een aantal sanghaleden aan deelneemt. We lezen een boek van Thich Nhat Hanh en bespreken een maal per maand, tot nu toe online, een hoofdstuk hieruit.

Hoe kan je meedoen?

Nieuwe deelnemers zijn van harte welkom. Zij kunnen zich via onderstaand e-mailadres aanmelden bij Tom de Koning of Caren Mertens.