Skip to main content

Mindfulness
in de traditie van Thich Nhat Hanh

Centrum Interzijn (in oprichting)

Ergens centraal in Nederland

Adres bijeenkomst

Ons toekomstige lokatie

Contactgegevens

Ton Boelens
E.: reactie@centruminterzijn.nl

Een grote groep mensen in Nederland beoefent in de traditie van Thích Nhất Hạnh. Wat zou het fijn, een vaste plek te hebben waar we samen kunnen oefenen, waar boeken van Thay staan, waar we ons thuis kunnen voelen.

Zo zou onze zendo eruit kunnen zien

Photo courtesy of Peg Syverson

Wie zijn wij?
Wij zijn een groep beoefenaars in de traditie van Plumvillage. We komen uit de Wake Up, de Orde van Interzijn en van lokale sangha's

Wat willen we?
Graag willen we Centrum Interzijn in het leven roepen, een vaste plek, centraal in Nederland, waar oefening met het Leven in Aandacht in de traditie van Thich Nhat Hanh mogelijk is.
Waar mogelijk ondersteunen en versterken wij daarmee de grotere sangha, door onderdak te bieden aan groepen uit Nederland en Vlaanderen, die bij ons retraites willen houden.
Hieronder onze droom. Hoe het zal worden zodra wij een pand hebben, kan anders zijn. Één en ander is ook afhankelijk van wat er op ons pad komt:

Ligging
Ons droom-gebouw ligt centraal in Nederland en is goed bereikbaar met het openbaar vervoer en met de auto.

Faciliteiten
Voldoende kamers, een eetzaal en andere faciliteiten, zodat groepen tot 40 personen van mede beoefenaars in de traditie van Plumvillage meerdaagse retraites kunnen houden bij Centrum Interzijn.
In Centrum Interzijn komen als het aan ons ligt, kleinere stiltekamers voor mindfulness oefeningen en een grote meditatieruimte voor groepen (zendo), met een mooie houten vloer, een grote klankschaal, matjes, bankjes en kussens voor de oefening. Deze zendo biedt ruimte voor groepen tot 50 personen om gezamenlijk te mediteren, te luisteren naar dharma-talks door leraren, of total relaxation te doen.

Leefwijze
Tijdens de retraites leven we volgens de vijf aandachtsoefeningen. We eten bijvoorbeeld biologisch en vegetarisch

In de natuur
Centrum Interzijn ligt temidden van de natuur, zodat onze vrienden in de boeddhistische oefening tijdens de loopmeditaties in contact kunnen komen met de helende werking van Moeder Aarde, de bomen, het gras en de kruiden.
Rondom het hoofdgebouw van Centrum Interzijn ligt genoeg vruchtbare grond voor een tuin, die door een groep van mede-beoefenaars wordt onderhouden. Zij zien dit werk als een liefde- en aandachtsvolle manier om in contact te komen met de Aarde. In deze tuin worden op biologische wijze groenten en kruiden verbouwd.

Bewoners
In Centrum Interzijn zal ruimte en privacy zijn voor permanente bewoning door maximaal 10 ervaren beoefenaars uit de traditie van Plumvillage of van Wakeup.

Monastieken
Graag nodigen we monniken en nonnen uit de traditie van Plumvillage, uit om regelmatig meerdere dagen of weken bij ons centrum komen verblijven. Op termijn hopen wij dat ook monniken en nonnen (monastieken) in Centrum Interzijn voor langere tijd komen wonen en oefenen.

Logo Centrum Interzijn