Skip to main content

Mindfulness
in de traditie van Thich Nhat Hanh

Sangha Rotterdam

Rotterdam

Adres bijeenkomst

Stichting Zonneoog, Bergsingel 122 , Rotterdam

Contactgegevens

Jan Zandijk
T.: 015-3697153
G.: 06-27021060
E.: sangharotterdam@gmail.com
Trudy van Harten
T.: 015-3697153
G.: 06-50268072
E.: tvanharten@hotmail.com

Over ons

De Rotterdamse sangha komt maandelijks twee keer bijeen in het spirituele centrum Zonneoog, Bergsingel 122: op zondagmiddag            (14.00 tot 16.00 uur)en op vrijdagochtend (10.30 - 12.30 uur). Wij huren daar een prettige ruimte. Belangstellenden zijn altijd welkom! 

We hebben diverse taken verdeeld omdat de sangha een gemeenschap wil zijn. Er zijn enkele begeleiders die om beurten onze beoefening leiden en we verspreiden met enige regelmaat een sangha-nieuwsbrief.

De mensen die deze taken op zich genomen hebben vormen de kerngroep. Zij bespreken periodiek de gang van zaken met elkaar en staan open voor suggesties voor veranderingen. 

Zie voor verdere informatie onze website www.rotterdamsesangha.nl.

Onze activiteiten

Het programma van onze bijeenkomsten op zondagmiddag en vrijdagochtend is globaal als volgt:
♦  Op zondagmiddag oefenen we van 14.00 uur tot 16.00 uur: zitmeditatie, loopmeditatie (bij mooi weer buiten), theeceremonie, delen van ervaringen. Daarna is er nog een half uurtje voor wie dat prettig vindt om na te praten. Wil je in stilte weg? Dat is ook goed. Als je wil kennismaken met onze sangha is de zondagmiddag het meest geschikt.
♦  Op vrijdagochtend starten we om 10.30 uur.  Dan hebben we een wisselend programma. Vanaf 12.30 uur is er de mogelijkheid om een zelf meegebrachte lunch te eten.  

Kosten  We vragen een bijdrage van € 5,00 per keer in verband met huur- en andere kosten (thee. koekjes, aanschaf boeken e.d.). Daarnaast is een vrijwillige extra bijdrage (in het boeddhisme 'dana' genoemd) altijd welkom. Mensen die voor het eerst komen hoeven niet te betalen. 

Boeken
Uit onze bibliotheek is voor de vaste deelnemers een ruime keuze te leen uit de Nederlandstalige boeken en cd’s/dvd’s van Thich Nhat Hanh.

Hoe kan je meedoen?

We komen bij elkaar in Zonneoog aan de Bergweg 122 in Rotterdam. Zonneoog is goed bereikbaar met OV en auto. Parkeren is op zondag gratis.

De data waarop we bijeenkomen zijn te vinden op onze website www.rotterdamsesangha.nl.

Ben je geïnteresseerd? Meldt dit dan alsjeblieft via de mail. Je mailadreskan dan worden opgenomen in het sanghamailbestand. Je krijgt dan iedere keer weer de uitnodigingen. 

Stuur je mail naar sangharotterdam@gmail.com of info@rotterdamsesangha.nl