Skip to main content

Mindfulness
in de traditie van Thich Nhat Hanh

Sangha Tilburg

Tilburg

Adres bijeenkomst

Het Zonnelicht , Lanciersstraat 90 G, Tilburg

Contactgegevens

Gerard Moerkerk
T.: 06-44097178
E.: g.moerkerk@gmail.com
Eva Meutermans
T.: 06 - 36 11 91 43
E.: evadegroofmc@gmail.com

Over ons

Wij zijn een bloeiende Sangha, met een vaste kring van toegewijde beoefenaars. Daarnaast verwelkomen wij graag nieuwe geïnteresseerden in onze groep. De avonden worden om toerbeurten geleid door iemand uit de kerngroep van 7 personen. We putten onze inspiratie uit de traditie van Thay (Thich Nhat Hanh), met af en toe een licht accent uit een andere spirituele traditie. Er heerst een open, tolerante sfeer.

Onze activiteiten

Meditatieavonden iedere maandag vanaf 19.30 uur (deur dicht om 19.50 uur) tot 21.30 uur. We drinken thee in aandacht, gevolgd door geleide-, loop-, en zitmeditatie. Laatste onderdeel van de avond is delen; een oefening in liefdevol spreken en diep luisteren (niet verplicht om te spreken).

Eens per jaar organiseren we een dag van aandacht, waarbij we een spreker uitnodigen of op een groot scherm een video van Plum Village bekijken, gecombineerd met diverse andere onderdelen, zoals zingen, lopen of lunchen in aandacht. Deze dagen zijn doorgaans ook in het mooi gelegen Zonnelicht.

Kosten: We vragen een bijdrage van 2 euro per keer.

Hoe kun je meedoen?

Op elke 1ste maandag van de maand ontvangen we nieuwe belangstellenden. Je kunt dan met ons meedoen met de meditatie om te ervaren of de vorm en de groep bij jou past. Ook wordt er extra uitleg gegeven over de meditatie en de rituelen. Heb je belangstelling geef dat dan vooraf even door aan Gerard.