Skip to main content

Mindfulness
in de traditie van Thich Nhat Hanh

22 september 2024

Laat je inspireren door eeuwenoude levende wijsheid!

Bij de Online Lotus Hart Sangha bestuderen we de soetra’s; overgeleverde teksten van toespraken van de Boeddha, of van historische gebeurtenissen rond de Boeddha. De soetra’s zijn oorspronkelijk mondeling overgedragen, en pas eeuwen later op schrift gezet. Deze soetra’s zijn niet altijd makkelijk te begrijpen; we proberen met elkaar de teksten wat te verduidelijken o.a. door de uitleg van Thich Nhat Hanh en andere leraren erbij te betrekken.

Deze studiegroep is niet bedoeld als intellectuele studie, maar als inspiratie voor ons inzicht in ons eigen leven en voor ons handelen. Momenteel oefenen we met de ‘Soetra over de Vijf Manieren om een einde te maken aan boosheid’

We proberen de tekst met een open hart en geest te benaderen, en ons te laten inspireren door deze eeuwenoude levende wijsheid. We lezen en luisteren naar de teksten op de Lectio Divina manier; mindful lezen en luisteren en mediteren op wat de tekst ons te zeggen heeft.  We luisteren mindful naar elkaar, naar wat we als sanghaleden met elkaar delen, om zo elkaar te ondersteunen en te bemoedigen op het Boeddhistische pad.  

Iedere maand of 2 maanden kiezen we een soetra uit, waar we thuis mee kunnen oefenen, m.b.v. de tekst, m.b.v. een ingesproken opname van de tekst en m.b.v. richting gevende vragen. 1x per maand komen we online bijeen, elke 3e woensdagavond in de maand, van 19.30 – 21.00 uur.

Iedereen is van harte welkom om mee te doen, je kan je aanmelden door een mail te sturen naar lotushart@wkup.nl.