Skip to main content

Mindfulness
in de traditie van Thich Nhat Hanh

Joriek Rijsenbilt

Jorieke 2022 Joriek ontmoette de leer van Thich Nhat Hanh in 1996 in de boekenkast van Zen Klausen in der Eifel. Een Boeddhistisch oefencentrum, waarvan haar geliefde Dharma leraar, Judith Bossert, Chân Sac, één van de oprichters was. 

Vanaf 2004 trok zij steeds vaker naar Plum Village waar zij Thay life ontmoette. Daar maakte ze kennis met de kracht van Sangha en het inzicht van Interzijn. Dit opende voor haar de weg naar een diepere verbondenheid met al wat is. In juni 2011 trad zij toe tot de Orde van Interzijn en in juni 2022 ontving zij de Lamp. 

Joriek verzorgde de afgelopen jaren diverse retraite weekenden in Huize Nooitgedacht in Tricht.
Zij is oprichter (2005) van Sangha Amersfoort, geeft lezingen in het Theosofisch Centrum in Naarden en biedt daar, samen met Ellen Starmans, Stembevrijdings- en Mantradagen aan + begeleidt mentees bij hun gang naar de Orde van Interzijn.

Joriek houdt van samen zingen; stem-/hart bevrijden, de natuur; de luchten, het water de vogels en het Wad. Lopend op het Wad kan soms een diep gevoel van vrijheid en verbondenheid met het grote geheel aangeraakt worden.
Een helende oefening is; in het hier en nu, met de eindeloze stroom van leven in tederheid en mededogen ademen, in de schoonheid en de pijn van alle vormen van leven.

 Joriek is psychotherapeut/stembevrijder, moeder- en co-moeder van drie volwassen kinderen en oma van Flinn. Zij woont samen met haar vrouw Lucia in Amersfoort.

Deep Freedom of the Heart
True Auspicious Arising

 

Singing in silt and water
Coming and going, in and out
The voice of the rising tide echoes
It’s Quan Thê Am
In an Ocean of compassion voices flow together


Zingend in slik en water
Af en aan, in en uit
Weerklinkt de stem van het opkomend tij
Het is Quan Thê Am
In een oceaan van compassie
stromen stemmen samen.