Skip to main content

Mindfulness
in de traditie van Thich Nhat Hanh

Lopen in vrede in Utrecht

In Utrecht lopen we elke zondagochtend om 10 uur in vrede voor vrede. Thich Nhat Hanh is ons voorgegaan door te lopen tijdens de oorlog in Vietnam. Ook Martin Luther King liep samen met anderen in vrede. Wij zetten dit graag voort in deze tijd waarin we te maken hebben met oorlog en veel onrust in veel gebieden in de wereld. Door samen in stilte te lopen, wakkeren we in onszelf de vrede en vreugde aan. Tegelijk beleven we het ritme van de seizoenen. Door samen in stilte te lopen creëren we een cel in vrede en vreugde dat zijn uitwerking heeft naar alles om ons heen. We sluiten af in aandacht zodat we dit bewustzijn meenemen in waar we gaan en in wie & wat we ontmoeten.

Wanneer

Wekelijks op zondagochtend starten we om
10.00 uur. We zijn om ca 11.00 uur terug.

Waar

Bij de muziektent op het Lepelenburg in Utrecht
Oost. Dit is tevens het eindpunt.

Kosten

Geen

Aanmelden

Niet nodig.

Meer info

Lopen in vrede in Meppel

Sinds januari 2023 lopen we in Meppel elke 2e zondag in de maand om 10 uur in vrede voor vrede. We oefenen de energie van vrede en compassie voor onszelf en alle levende wezens op onze planeet aarde.

Als wij op dit moment in staat zijn om werkelijk in vrede en vrijheid te lopen dan zullen onze ‘nakomelingen’ in de toekomst - waarin vrede en vrijheid en de rijkdom van moeder aarde niet vanzelfsprekend zijn - kunnen profiteren van onze oefening. Door mindful te lopen kunnen we samen de energie opwekken van vrede en geluk.

We beginnen meestal met een korte tekst van Thich Nhat Hanh en sluiten af met een gedicht. We lopen het hele jaar rond in elk weertype, samen en in stilte, met aandacht voor elke voetstap, onze adem en de zintuiglijke indrukken van het moment.

Wanneer

Elke 2e zondagochtend van de maand om 10 uur (duur ongeveer 45 minuten)

Waar

De theekoepel in het Wilhelminapark in Meppel (op loopafstand van het NS station Meppel). Wilhelminapark 52, aan de kant van het Zuideinde / Werkhorst en de brug over Reest

Kosten

Geen

Aanmelden

Niet nodig.

Meer info

Online Recitatie Vijf Aandachtsoefeningen

Tijdens retraites kan je als beoefenaar de Vijf Aandachtsoefeningen aannemen. Je belooft dan aan jezelf en aan de gemeenschap dat je wilt leven volgens de leefregels van de Vijf Aandachtsoefeningen in het vertrouwen in de Boeddha, de Dharma en de Sangha. Maar ook zonder dat kun je met deze online sangha de oefeningen regelmatig lezen om je beoefening te voeden.

Deze bijeenkomsten zijn voor iedereen die de Vijf Aandachtsoefeningen wil beoefenen. Er is geen voorkennis vereist.

Wanneer

Elke 3e maandag van elke maand komen we samen.

Waar

Zoom (url via de knop "Sanghapagina")

Kosten

Geen

Aanmelden

Niet nodig.

Meer info

gebruik de knop "Sanghapagina"