Skip to main content

Mindfulness
in de traditie van Thich Nhat Hanh

12 april 2023

Lopen in Vrede voor Vrede. Elke zondag in Utrecht

In Utrecht lopen we elke zondagochtend om 10 uur in vrede voor vrede. Thich Nhat Hanh is ons voorgegaan door te lopen tijdens de oorlog in Vietnam. Ook Martin Luther King liep samen met anderen in vrede. Wij zetten dit graag voort in deze tijd waarin we te maken hebben met oorlog en veel onrust in veel gebieden in de wereld. Door samen in stilte te lopen, wakkeren we in onszelf de vrede en vreugde aan. Tegelijk beleven we het ritme van de seizoenen. Door samen in stilte te lopen creëren we een cel in vrede en vreugde dat zijn uitwerking heeft naar alles om ons heen. We sluiten af in aandacht zodat we dit bewustzijn meenemen in waar we gaan en in wie & wat we ontmoeten.

"Iedere stap is vrede, daardoor verandert het eeuwige pad in vreugde"

De loop is bedoeld voor een ieder die zich aangesproken voelt en in aandacht wil lopen om een steentje bij te dragen in vrede en verbondenheid. We willen de loop zo eenvoudig en natuurlijk mogelijk houden. Je hoeft je nergens aan te melden. Als je je meer wil verbinden kun je deelnemen aan een appgroep waarin ook foto’s van de loop gedeeld worden.

Bij elk weertype lopen we, behalve bij storm en onweer.
Zegt het voort!

‘Typisch Utrechtse loop ’

In een cel van vrede lopen we een stuk langs de singel van de oude stad Utrecht. Dit pad heeft veel historie. Daarna steken we de stad door. Het is een loop in stilte maar ook in een levendige omgeving. Hiermee brengen we vrede op verschillende plekken. Bij het luiden van een oude kerkklok staan we stil om de aandacht weer in onszelf te brengen. Door steeds weer dezelfde route te lopen beleven we de ritmes van de natuur in de stad.’

Tijdstip
Wekelijks op zondagochtend starten we om
10.00 uur. We zijn om ca 11.00 uur terug.
Locatie
Bij de muziektent op het Lepelenburg in Utrecht
Oost. Dit is tevens het eindpunt.
Kosten
Geen.
Aanmelding
Is niet nodig.
Voor vragen of inspiratie
philipengelsman@hotmail.com of
bataille.sabine@gmail.com

De loop in jouw stad of dorp?

Als je op een andere plek in Nederland ‘Lopen in vrede voor vrede’ wil organiseren kun je dat natuurlijk doen. Je kunt met Philip of Sabine (Utrechtse loop) contact opnemen als je op zoek bent naar inspiratie & praktische tools.