Skip to main content

Mindfulness
in de traditie van Thich Nhat Hanh

sangha Baardegem

Aalst - Baardegem

Adres bijeenkomst

Jan Frans Vonckstraat 5a, 9310 Baardegem

Contactgegevens

Rita De Brandt
T.: 052 35 17 74
G.: 0479 72 64 16
E.: rita@levenskunstvoorkinderen.be

Over ons

Thich Nhat Hanh zegt: “Wanneer wij goed naar onze kinderen kijken, zien wij alle elementen die hen maken tot wie zij zijn. Zij zijn zo omdat onze cultuur, economie, maatschappij en wijzelf zijn zoals we zijn. Wij kunnen niet eenvoudigweg onze kinderen de schuld geven wanneer het misgaat. Vele oorzaken en voorwaarden hebben er aan bijgedragen. Wanneer wij weten hoe we onszelf en onze samenleving kunnen veranderen, zullen onze kinderen ook veranderen….”

Onze sangha is ontstaan als logisch vervolg op de kindersangha. Wat we van onze kinderen en jongeren vragen, dienen we ook zo goed als mogelijk zelf voor te leven. Hoe gaan wij om met wat schuurt? In hoeverre staan wij (zelf)bewust in het leven? De vele wijsheden van Thich Nhat Hanh en het samen oefenen, zetten ons op weg om een voorbeeld te zijn voor hen. Iedereen is zeer welkom.

Onze activiteiten

Onze bijeenkomsten zijn meestal opgebouwd op basis van teksten uit boeken of lezingen van Thich Nhat Hanh. Wat maandelijks terug komt is een geleide meditatie, een stille meditatie en een korte wandelmeditatie . We drinken ook stille thee, maken tijd om onze ervaringen uit te spreken en vooral om te luisteren naar elkaar.

Dagen van afspraak: 21/11, 19/12, 16/1, 20/2, 19/3,23/4, 14/5,18/6

Uur van afspraak: van 19.30u tot 21.30u

Adres : Jan Frans Vonckstraat 5A, 9310 Baardegem-Aalst

Hoe kun je meedoen?

Inschrijven graag via mail (zie contactgegevens).

Ervaring met mediteren is tof maar absoluut geen must.

Kostprijs: 5 euro