Skip to main content

Mindfulness
in de traditie van Thich Nhat Hanh

Sangha Deventer

Deventer

Adres bijeenkomst

Broederenstraat 45, Deventer

Contactgegevens

Albertine Smit
G.: 06-40 39 88 34
E.: liadeventer@gmail.com

Over ons

Sinds begin 2012 is onze sangha 'Een ontmoeting met bewustzijn' in Deventer groeiende. Nieuwkomers zijn van harte welkom!

De sangha is een van de drie juwelen op het pad van Verlichting: Boeddha, Dharma en Sangha. De Boeddha is de leraar, degene van wie jij onderricht krijgt in meditatie. De Dharma is de leer, de begripsmatige neerslag van wat er te leren valt op het pad. De Sangha is de groep van reisgenoten op je pad. De drie juwelen zijn allemaal even belangrijk en ieder juweel heeft zijn eigen unieke bijdrage aan je beoefening. Door lid te zijn van een sangha ondersteun je jezelf en anderen om meditatie in allerlei opzichten te integreren in je dagelijks leven.

De sangha is als een tuin vol allerlei soorten bomen en bloemen. Als we onszelf en anderen kunnen zien als mooie, unieke bloemen en bomen, kunnen we elkaar werkelijk leren begrijpen en liefhebben. De ene bloem bloeit vroeg in de lente en een andere misschien aan het eind van de zomer. De ene boom draagt vruchten en een andere biedt koele schaduw. Geen enkele plant is meer of minder dan welke andere plant in de tuin dan ook. Als je deel uitmaakt van een sangha, kunnen gevoelens van isolatie en afzondering worden geheeld. De sangha laat zich inspireren door open, nieuwsgierige aandacht en de verbinding met elkaar vanuit liefdevolle vriendelijkheid.

Onze activiteiten

Onze sangha komt maandelijks bijeen op de eerste en derde maandagavond van de maand, twaalf maanden per jaar. Wanneer de datum op een feestdag valt, wordt de bijeenkomst een week verschoven.  

Programma
Tijdens elke bijeenkomst wordt in aandacht gemediteerd aan de hand van de volgende structuur. Om 19.15 uur aankomst in stilte. Om 19.30 uur starten we met een aandachtsoefening (van Thich Nhat Hanh), zitmeditatie, loopmeditatie of een andere aandachtsoefening, dharmadelen, waarna afronding met stiltemeditatie tot 21.00 uur (met mogelijke uitloop). Elke bijeenkomst krijgt een eigen kleur door een vooraf afgesproken thema en wordt – op basis van vrijwilligheid – voorbereid en begeleid door één of twee leden van de sangha.

Hoe kan je meedoen?

Heb je interesse om mee te doen, dan kun je ons mailen of bellen.

Laten we ervan genieten samen adem te halen’  Thich Nhat Hanh