Skip to main content

Mindfulness
in de traditie van Thich Nhat Hanh

Sangha Den Haag// Middle Way Sangha

Den Haag

Adres bijeenkomst

Verschillende adressen (zie hieronder)

Contactgegevens

Sangha Den Haag: Sandra Ketterings
E.: sanghadenhaag@gmail.com
Middle Way Sangha
E.: middlewaydenhaag@gmail.com

Over ons

We bieden een warme sfeer aan om het leven in aandacht te beoefenen volgens de traditie van Thich Nhat Hanh.  Je hoeft geen boeddhist te zijn of te worden om mee te doen. Beginners en ervaren beoefenaars oefenen samen.

In Den Haag zijn twee groepen waar je terecht kunt.

Er is een groep, Sangha Den Haag, waar alle leeftijden welkom zijn. Deze groep ontstond in 2006. De groep bestaat uit ongeveer zeventig betrokkenen. Wij komen een keer per week bij elkaar met een groep van vijf tot tien beoefenaars.

De tweede groep is ontstaan uit de Wake Up Den Haag, onstaan in 2012. Eind 2018 heeft deze groep besloten om door te gaan onder de naam Middle Way Sangha Den Haag omdat veel mensen die regelmatig bij de sangha kwamen 35+ zijn, terwijl Wake Up bedoeld is voor 18-35 jaar. Op deze manier kunnen ze aan mensen communiceren dat ze een wat oudere groep kunnen verwachten als ze met ons mee willen doen (25-45 zo ongeveer) en ontstaat er ruimte voor een nieuwe Wake Up-groep in Den Haag. In het groepje dat regelmatig samenkomt, zijn er ook mensen van “Wake up-leeftijd” en die blijven dus van harte welkom (ook nieuwe mensen)!

Onze activiteiten

Sangha Den Haag biedt wekelijks een bijeenkomst aan op zondag.

Elke eerste en derde zondag van de maand komen we live bij elkaar van 15.00 tot 17.00 uur in de Ruimte, Witte de Withstraat 27 in Den Haag.
Elke tweede en vierde zondag van de maand verzorgen we een online bijeenkomst van 10.00 tot 12.00 uur. Behalve wanneer de 4e zondag de laatste zondag is van de maand.
Elke laatste zondag van de maand verzorgen we een online bijeenkomst van 15.00 tot 17.00 uur.

Tijdens de zomermaanden (juli en augustus) hebben we geen bijeenkomsten.

De bijeenkomsten worden beurtelings door een aantal meer ervaren beoefenaars begeleid.  Hierdoor kan de invulling variëren. Vaste elementen zijn in ieder geval een begeleide meditatie, een loopmeditatie en een stille meditatie. We houden met elkaar een kleine theeceremonie en we delen met elkaar over onze ervaringen van de meditaties of andere zaken uit ons leven. In elk geval proberen wij alles in volledige aandacht te beoefenen.

De Middle Way Sangha komt op donderdagavond van de even weken bij elkaar van 19:30 tot ongeveer 21:30. We vullen de avond met meditatie, thee drinken, delen, spelen en andere ontspannende mindfulness-oefeningen.

Een keer per jaar organiseren we gezamenlijk een Dag van Aandacht, soms met andere Sangha's in de regio.  Deze dagen bieden ons de mogelijkheid om onze beoefening verder te verdiepen.

Hoe kan je meedoen?

Neem gerust contact met één van de contactpersonen op voor verdere informatie. Als je op de hoogte wilt blijven van onze activiteiten, kunnen wij je ook op desbetreffende mailinglijst zetten.