Skip to main content

Mindfulness
in de traditie van Thich Nhat Hanh

Sangha van het Licht

Eindhoven

Adres bijeenkomst

Celsiusstraat 26b, 5621 BT Eindhoven

Contactgegevens

Igor Segers
G.: 06-11081797
E.: igorsegers2017@gmail.com
Rahel Ziskoven
G.: 06 681032060
E.: rahelziskoven786@gmail.com

Over ons

De sangha is in 1999 opgericht door Rahel Ziskoven na een verblijf in Plum Village. De sangha bestaat uit ongeveer 20 mensen. 

Per juni 2020 is de sangha verhuisd naar Centrum voor Biocentrisch Leven aan de Celsiustraat in de wijk Woensel nabij Strijp S. We mediteren hier iedere woensdagavond in een ruime zaal met een fijne sfeer en een goede energie.

De intentie is het ritme van zitmeditatie, loopmeditatie, zitmeditatie in ere te houden. En per avond een thema, tekst, beoefening centraal te stellen in alle openheid. Samen zijn, en samen laten zijn wat er is op dat moment.

Onze activiteiten

  • Iedere woensdag ontvang je als deelnemer via de sangha appgroep een uitnodiging voor die avond met evt een aankondiging van welk thema of activiteit we in de aandacht zetten. Wie er is is er. Wie niet komt, komt niet. Niet meer en minder dan dat. Melden dat je komt mag, maar hoeft dus niet.
  • Vanaf 19.30 kun je binnenkomen en evt helpen met klaarleggen van de sanghazaal. Vanaf 19.50 zijn we stil en om 20.00 nodigen we de bel uit. Het ritme is zitmeditatie, soms met begeleiding. Loopmeditatie. Zitmeditatie in stilte, soms met een van de aandachttrainingen als mogelijkheid mee te zitten en daarna theedrinken. De intentie is om uit de rijkdom die te vinden is op aandacht.net activiteiten aan te bieden. Om 22.00 buigen we naar elkaar en sluiten we de avond af.
  • Leesgroep 'Dharmaregen' is een kleinere groep met deelnemers uit de Sangha, die zich verdiepen in  boeken van Thich Nhat Hanh.
  • Zo nu en dan in het weekeinde een avond zingen in aandacht, het in een cirkel zingen van eenvoudige  liederen, die verbinden.

Hoe kun je meedoen?

Belangstelling met ons te komen mediteren? Neem contact op met Igor. Via igorsegers2017@gmail.com of bel met 06 11081797.