Skip to main content

Mindfulness
in de traditie van Thich Nhat Hanh

Sangha Universiteit Eindhoven

Eindhoven

Adres bijeenkomst

Mimosaplein 2 in Eindhoven (het voormalige kerkgebouw)

Contactgegevens

Hans d'Achard
T.: 040-224 08 89
G.: 06-15 94 91 09
E.: hans@achard.nl

Over ons / about us

Nederlandse vlag

Deze sangha is ontstaan uit een workshopreeks bij TINT (ontmoetingsplek voor inspiratie en verdieping) van het studentenpastoraat in Eindhoven. Na die workshops zijn zeven deelnemers naar de Plum Village zomerretraite 2008 geweest. Er staan ongeveer 200 personen op onze lijst, van wie er gemiddeld 12 tot zestien op een avond aanwezig zijn. (ca 60 actieven)

De groep is zeer divers: student, oud-student, docent, yogaleraar, kunstenaar,  technicus, manager, huisvrouw, huisman enz. Ook zijn er regelmatig buitenlandse studenten aanwezig, waardoor de voertaal op die avond Engels is. De groep heeft geen formele organisatie, nieuwe mensen zijn op ieder moment welkom.

Onze plaats van samenkomst is Mimosaplein 2 in Eindhoven. Voor loopmeditatie gebruiken we in de zomer soms een kasteeltuin langs de Dommel.

 (engelse vlagEnglish version)

This group is open for (international) students and people that feel connected to the University. Some of the participants are English speaking and when needed, the meditation and conversation are in English. Participants are very divers, some are student or were student, others work in industry or at the University. Some are artist, home-maker, manager, technician etc. Also the age distribution is rich and interesting. 

The Sangha evening is monday: meditation (3x per month) and Dharmatalk-video or book review (1x per month) Location is Mimosaplein 2 in Eindhoven. (in the former church)

Since recently we are experimenting with a Blog to post our weekly activities. You can find this on: 
http://ehv-uni-sangha.blogspot.nl/

If you want to come and see if you like our group, please contact us and we can answer your questions in advance.

Onze activiteiten

Er is wekelijks een bijeenkomst op maandagavond. Eenmaal per maand bestaat die avond uit het bekijken van een dharmalezing van Thich Nhat Hanh op video, of het bespreken van een gedeelte uit een boek. De avonden worden afwisselend geleid door sanghaleden. De thema's van de meditatie- en video-avonden worden in overleg vastgesteld en een paardagen van te voren gemaild naar geinteresseerden.
Daarnaast proberen we een aantal keren per jaar een lezing te organiseren door een dharmaleraar of een dag van aandacht.

Er geldt een vrijwillige bijdrage met een streef bedrag van vijf euro per keer. (meer of minder naar draagkracht) 

Sinds kort experimenteren wij met een Blog om onze wekelijkse activiteiten te communiceren. Deze is te vinden op: 
http://ehv-uni-sangha.blogspot.nl/

Hoe kan je meedoen?

Als je wilt komen kennismaken, neem dan s.v.p. contact op met Hans, dan kunnen we vooraf vragen beantwoorden en de nodige toelichting geven.
I you want to join, please contact Hans for more information.