Skip to main content

Mindfulness
in de traditie van Thich Nhat Hanh

Sangha Kloosterburen

Kloosterburen

Adres bijeenkomst

Dijksterweg 38, 9977 TE Kloosterburen

Contactgegevens

Jivan de Klerk
T.: 0595-85 13 38
G.: 06-46 80 55 07
E.: healing.now@home.nl
Heleen Zeilstra
T.: 0595-85 13 38
E.: healing.now@home.nl

Over ons

Onze nieuwe sangha heeft zijn deuren geopend op zondag 9 februari 2014. We streven naar tien tot vijftien deelnemers. In de toekomst willen we graag ook ouders met kinderen erbij betrekken. Onze sangha is een open groep, waaraan iedereen die belangstelling heeft kan deelnemen. Je hoeft geen boeddhist te zijn of te worden. Wel is onze beoefening gebaseerd op de visie van Thich Nhat Hanh. Hierbij staan voor ons eigen-liefde, vreugde, verbondenheid, begrip en liefde voor iedereen om je heen centraal.

Onze activiteiten 

Iedere tweede zondag van de maand organiseren we een sanghabijeenkomst. We beginnen om 10.30 uur met koffie en thee, en sluiten af om 14.00 uur. Voor soep wordt gezorgd. Graag eigen lunchpakket meenemen.

Op de bijeenkomsten kunnen een aantal van de volgende onderdelen aan bod komen: (geleide) zitmeditatie, loopmeditatie, ervaringen uitwisselen, zingen, diepe ontspanning, bewegingsoefeningen, videolezingen bekijken van Thich Nhat Hanh, andere oefeningen uit Plum Village en in stilte eten.

We oefenen in onze mooie meditatieruimte aan huis. Deze ruimte van 55 m2 is zoveel mogelijk ecologisch verbouwd. Het heeft onder meer vloerverwarming en binnengevel-isolatie met leem. De verstilling is direct merkbaar bij het betreden van de ruimte. Omdat we dicht bij de Waddenzee wonen, kunnen we bij mooi weer loopmediatie doen op de zeedijk.

Kosten: De bijeenkomsten zijn in principe gratis. Wel zijn we erg dankbaar met elke vrijwillige bijdrage voor de gemaakte onkosten. We zien elke bijdrage, onafhankelijk van het bedrag, als een gift van het hart.

Hoe kun je meedoen?

Nieuwe mensen kunnen zich telefonisch aanmelden en kunnen op iedere sanghabijeenkomst instromen.