Skip to main content

Mindfulness
in de traditie van Thich Nhat Hanh

Sangha Leeuwarden

Leeuwarden

Adres bijeenkomst

Gijsbert Japicxstraat 51, 8933 BA Leeuwarden

Contactgegevens

Josephine Wernsen
T.: 0566-62 04 86
E.: jwernsen@xs4all.nl
Els Bultsma
T.: 058-288 36 64
E.: elsbultsma64@kpnmail.nl

Over ons

Wij zijn een groep mensen die oefenen in de Boeddhistische traditie van Thich Nhat Hanh. Klein begonnen en langzaam gegroeid: al meer dan tien jaar vormen we met elkaar de sangha Leeuwarden.

Het is een grote vreugde om samen met anderen in stilte en aandacht te kunnen zitten, lopen en genieten van een kopje thee met een koekje. Tegelijkertijd geeft de collectieve energie van mindfulness van de sangha ons de mogelijkheid om onze minder plezierige gevoelens onder ogen te zien en te helen.

De sangha telt ongeveer twintig mensen. Er is een kleinere kerngroep, die praktische zaken regelt en de avonden inhoudelijk vorm geeft. Andere sanghaleden leveren ieder op hun eigen unieke manier hun bijdrage aan de sangha.

Onze activiteiten

We komen eens per twee weken bij elkaar op maandagavond, van 19.30 tot 21.15 uur, in het buurthuis in de Oranjewijk. Tijdens een avond oefenen we met zitmeditatie, loopmeditatie, thee drinken in aandacht en het delen van onze vreugde en moeilijkheden (dharma-delen). 
De Vijf Aandachtsoefeningen worden regelmatig gereciteerd. We gebruiken vaak teksten van Thich Nhat Hanh om de meditatie in te leiden. Zijn gedachtegoed vormt de basis van onze beoefening.

Hoe kan je meedoen?

Belangstelling? Neem contact op met Josephine of Els.