Skip to main content

Mindfulness
in de traditie van Thich Nhat Hanh

Lotushart Sangha

Lotushart Sangha (Zoom)

Adres bijeenkomst

Zoom

Contactgegevens

Sander Hartveld
E.: lotushart@wkup.nl

Over ons

Het thema van de jaarlijkse Wake Up zomerretraite 2022 was ‘Kiemkracht; de vreugde van de 3 juwelen’. De 3 juwelen staan symbool voor de Boeddha, Dharma (de leer van Boeddha) en de sangha (de boeddhistische gemeenschap). Tijdens deze retraite was een onderdeel van het programma om samen een soetra te bestuderen. De soetra’s bevatten veel waardevol inzicht en wijsheid. Daar willen we binnen de Wake Up meer aandacht aan geven. Door het starten van een online sangha met als doel de soetra’s te bestuderen, willen Françoise Pottier, Lara Aelen en Sander Hartveld hier verandering in brengen.

We zijn een online middleway sangha wat inhoudt dat we elkaar elke tweede donderdag van de maand ontmoeten op zoom, alle leeftijden welkom zijn en we samen de leer van de boeddha bestuderen en beoefenen zoals die in de soetra's staat.De voertaal is Nederlands.

Onze activiteiten

We zijn nog zoekende naar een goed vorm voor onze bijeenkomsten. Suggesties en inbreng vanuit de sangha is daarbij welkom. In de afgelopen tijd hebben één soetra per maand beoefend. De ervaring is dat er te weinig tijd is voor het eigen maken van een soetra. Het delen met de andere leden van de sangha kan ons helpen om de betekenis van een soetra beter te begrijpen. Daarnaast is er ook een behoefte aan meer uitleg over hoe deze soetra beoefend kan worden en wat het betekent.

Om aan deze wensen te voldoen gaan we zorgen voor meer toelichting door middel van youtube video's, commentaar op soetra's uit boeken door Thay en andere leraren. We zijn ook heel blij met Lenneke die de soetra's voor ons inspreekt als geluidsopname waardoor we gemakkelijk naar de soetra kunnen luisteren.

We zullen het als volgt opbouwen waarbij de focus zal zijn:
Bijeenkomst 1: introductie soetra
Bijeenkomst 2: verdieping en delen over beoefening
bijeenkomst 3: delen over beoefening
Na 3 bijeenkomsten zal er 1 maand geen nieuwe soetra zijn en bij de volgende bijeenkomst beginnen we met een nieuwe soetra

De avondindeling zal er als volgt uitzien:
19:30 Aankomstmeditatie en weerbericht
19:45 Delen
20:15 Pauze 5 min
20:20 Delen
20:55 Einde 

Hoe kan je meedoen?

Aanmelden voor de sangha kan via e-mail naar lotushart@wkup.nl, dan krijg je de teksten, video's en geluidsopname in de mail.
Waar: via zoom, link: https://us02web.zoom.us/j/7947458000
Wanneer: 2de donderdag van de maand van 19.30-21.15 uur.

 • 9 maart: introductie Soetra Over de Middenweg
 • 13 april: verdieping en delen over beoefening Soetra Over de Middenweg
 • 11 mei: delen over beoefening Soetra Over de Middenweg
 • 8 juni: introductie soetra (n.t.b.)
 • 13 juli: verdieping en delen over beoefening
 • 10 augustusi: delen over beoefening
 • 14 september: introductie soetra (n.t.b.)
 • 12 oktober: verdieping en delen over beoefening
 • 9 novemberi: delen over beoefening
 • 14 december: introductie soetra13 oktober
 • 10 november
 • 8 december

Als je je aanmeldt door een e-mail te sturen aan lotushart@wkup.nl krijg je informatie over welke soetra nu wordt beoefend en welke soetra we binnenkort gaan beoefenen.

Kosten 

Deelnemers dienen zelf toegang te hebben tot een apparaat en internet aansluiting waarmee op Zoom kan worden ingelogd. Een webcam is niet noodzakelijk, maar wel sterk aan te raden. Verder is deelname zonder kosten.