Mindfulness
in de traditie van Thich Nhat Hanh

Lotushart Sangha

Lotushart Sangha (Zoom)

Adres bijeenkomst

Zoom

Contactgegevens

Sander Hartveld
E.: lotushart@wkup.nl

Over ons

Het thema van de jaarlijkse Wake Up zomerretraite 2022 was ‘Kiemkracht; de vreugde van de 3 juwelen’. De 3 juwelen staan symbool voor de Boeddha, Dharma (de leer van Boeddha) en de sangha (de boeddhistische gemeenschap). Tijdens deze retraite was een onderdeel van het programma om samen een soetra te bestuderen. De soetra’s bevatten veel waardevol inzicht en wijsheid. Daar willen we binnen de Wake Up meer aandacht aan geven. Door het starten van een online sangha met als doel de soetra’s te bestuderen, willen Lara Aelen en Sander Hartveld hier verandering in brengen.

Dit is een Middleway Sangha wat betekent dat alle leeftijden welkom zijn.

De voertaal is Nederlands.

Onze activiteiten

In deze online sangha bestuderen we samen één soetra per maand en je bent van harte welkom!
Elke tweede donderdag van de maand komt de Lotushart sangha online samen op zoom. Vooraf heeft iedereen de soetra van de afgelopen maand en de komende maand gelezen. Na een korte aankomst meditatie, kijken we eerst terug op onze ervaringen met het beoefenen van de soetra van afgelopen maand door hierover met elkaar te dharma delen. In het tweede deel van de bijeenkomst delen we met elkaar over we de werkelijke betekenis van de sutra voor komende maand en proberen we ons voor te stellen hoe we dit in de praktijk kunnen brengen.

Hoe kan je meedoen?

Waar: via zoom, link: https://us02web.zoom.us/j/7947458000
Wanneer: 2de donderdag van de maand van 19.30-21.15 uur.

  • 13 oktober
  • 10 november
  • 8 december

Als je je aanmeldt door een e-mail te sturen aan lotushart@wkup.nl krijg je informatie over welke soetra nu wordt beoefend en welke soetra we binnenkort gaan beoefenen.

Kosten 

Deelnemers dienen zelf toegang te hebben tot een apparaat en internet aansluiting waarmee op Zoom kan worden ingelogd. Een webcam is niet noodzakelijk, maar wel sterk aan te raden.

Logo Leven in Aandacht

Nieuwsbrief Aanmelding

Copyright © Leven in Aandacht. Alle rechten voorbehouden