Mindfulness
in de traditie van Thich Nhat Hanh

Cordium Sangha

Nijmegen

Adres bijeenkomst

De Ruyterstraat 65, 6512 GB Nijmegen

Contactgegevens

Clemon Tonnaer
G.: 06-51719487
E.: cordiumsangha@gmail.com
Reinier de Nooij
G.: 06-38 00 73 27
E.: cordiumsangha@gmail.com

Over ons

De Cordiumsangha is eind 2013 opgericht en voortgekomen uit de Wake Up Sangha van Nijmegen. Ze is ontstaan vanuit de behoefte van ouder wordende jongeren om door te kunnen groeien en een nieuwe groep open te stellen voor alle mensen die in deze traditie willen oefenen. Daarmee heeft de Cordiumsangha een mooie start gemaakt met mensen van verschillende leeftijden en blijven we ons verbinden met de Wake Up Sangha en Sangha Nijmegen (die op zaterdagen bijeenkomt in de Refter).

Onze activiteiten

Eén keer per vier weken hebben we een 'reguliere' bijeenkomst op donderdagavond in het Cordium, van 19.30 tot 21.30 uur.  Tussendoor hebben we alternatieve bijeenkomsten, bijvoorbeeld om de Vijf Aandachtsoefeningen te reciteren, een Dharmatalk te volgen of om gewoon samen zit- of loopmeditatie te beoefenen. Dat kan in het Cordium zijn, maar ook buiten in de natuur of bij iemand thuis (of een enkele keer ook online).

Voor de tweede helft van 2022 zijn de data van de reguliere bijeenkomsten in het Cordium in principe: 23 juni, 18 augustus, 15 september, 13 oktober, 10 november, en 8 december. Als je een eerste keer mee wil doen, vinden we het fijn als je van tevoren even contact opneemt.

Een sanghabijeenkomst wordt steeds door twee wisselende sanghaleden voorbereid en begeleid (bij voorkeur een ervaren begeleider samen met een minder ervaren begeleider). Een avond zou er als volgt uit kunnen zien:
  Aankomen en stilstaan bij innerlijk weerbericht
  Aandachtig bewegen (yoga, tai chi , qigong, mindful movements)
  Geleide meditatie
  Loopmeditatie
  Stille meditatie
  Dharmadelen

Kosten: In principe dragen we met z'n allen de kosten voor de zaalhuur. Verder zijn er geen kosten verbonden aan deelname. Mensen die vaker komen kunnen  per half jaar een bedrag overmaken. Mensen die incidenteel komen kunnen per keer 5 euro bijdragen.

Hoe kan je meedoen?

Aanmelden graag via ons emailadres: cordiumsangha@gmail.com, of telefonisch bij een van onze contactpersonen.

Logo Leven in Aandacht

Nieuwsbrief Aanmelding

Copyright © Leven in Aandacht. Alle rechten voorbehouden