Skip to main content

Mindfulness
in de traditie van Thich Nhat Hanh

Natuurmeditatie in de Natuurtuin Delft / Rijswijk

Rijswijk / Delft

Adres bijeenkomst

NME centrum Rijswijk ( de blokhut), Hazepad 5, 2287 DE Rijswijk ZH

Contactgegevens

Hung Nguyen
G.: 06-20378825
E.: Dharmanectar2000@gmail.com

Over ons

Sinds november 2022 zijn wij gestart met de natuurmeditatie. De natuur speelt een belangrijke rol in onze beoefening. Op elke derde zondag van de maand komen wij bij elkaar in het nieuwe gebouw NME Centrum Rijswijk ( de blokhut ) om te mediteren.

Het programma biedt verschillende manieren om de band en het contact tussen mens en natuur te versterken. Door de natuur te ervaren en te respecteren kunnen we een diepere verbondenheid met onszelf en de wereld om ons heen ervaren en zo bijdragen aan het behoud ervan voor toekomstige generaties. Wij mediteren in de traditie van Thich Nhat Hanh.

Stiltemeditatie is het ervaren van de kracht van stilte, waardoor het lichaam en de geest tot rust komen, en het inzetten van deze kracht om de helderheid van de geest te leren kennen. Door met een groep mensen samen te mediteren word je door elkaar ondersteund om volkomen aanwezig te zijn en te blijven, waardoor je je gedragen voelt in de stilte.

Onze activiteiten

 Het programma van elke bijeenkomst is als volgt:

 • 10.00 zitmeditatie met korte begeleiding
 • 10.30 loopmeditatie in de Natuurtuin
 • 11.00 thee drinken, uitwisseling met aandachtsoefenigen
 • 11.45 yoga / mindful bewegen 
 • 12.15 afloop

De blokhut is open om 9.45. De deelnemer wordt verzocht op tijd te komen, zodat wij om 10 uur kunnen beginnen. Om aandachtig te kunnen zijn zullen wij voor de hele sessie de stilte in acht nemen. Het is handig om je eigen zitkussen/kruk/zitmat en goede schoenen mee te nemen.

Dit zijn de data voor 2024:

Locatie

Het NME centrum ( de blokhut ) bevindt zich in de Natuurtuin van het Wilhelminapark in Rijswijk

 • GPS: Hazepad 5, 2287 DE – Rijswijk
 • Met de auto of de fiets:
  vanaf de Carpool parkeerplaats bij de ingang van het park aan de Prinses Beatrixlaan Rijswijk neem je het Hazepad, na 300 m vind je aan de rechterhand de Natuurtuin met de blokhut.
 • Met het openbaar vervoer:
  vanaf het station Rijswijk loop je langs de Klaroenstraat, voorbij de flat ‘Paulinesymfonie’ ga je het park in. Dan na 300 m rechtsaf. De blokhut zie je aan je linkerkant.

Hoe kun je meedoen?

Aanmelden

Iedereen is welkom. In verband met de beperkte ruimte graag een bericht vooraf naar Hung Nguyen (contactgegevens bovenaan).

Kosten

Wij streven ernaar de bijeenkomsten zo laagdrempelig mogelijk te maken zodat iedereen, ongeacht de achtergrond en leeftijd, kan deelnemen. Er zijn geen kosten aan deelname verbonden