Skip to main content

Mindfulness
in de traditie van Thich Nhat Hanh

Wake Up Nijmegen

Nijmegen

Adres bijeenkomst

Cordium, De Ruyterstraat 65 6512 GB Nijmegen

Contactgegevens

E.: nijmegen@wkup.nl

Wie zijn we?

Wake Up Nijmegen is ontstaan tijdens de retraite met Thich Nhat Hanh in Nederland in 2009. Inmiddels zijn we een flinke groep jonge enthousiaste mensen, die genieten van het samen beoefenen in aandacht en de sfeer die in de loop van de tijd is ontstaan. Het is een open groep, waar iedereen welkom is, maar waar tegelijkertijd een gevoel van warmte en vertrouwdheid heerst. Dit maakt het samen mediteren verdiepend, het delen van ervaringen openhartig en elkaars aanwezigheid ervaren (al dan niet in stilte) ondersteunend. Plezier vindt altijd zijn weg in onze bijeenkomsten, soms ingetogen, soms helemaal niet.

Wat doen we allemaal?

Meestal ziet onze avond er als volgt uit: Kort samen aankomen in het huidige moment door ons bewust te worden van ons “binnenweer” (hoe zit ik hier?); vervolgens bewegingsoefeningen (Tai Chi, Yoga, e.d.); een geleide meditatie; een loopmeditatie (vaak buiten), een stille meditatie en tot slot het “dharma delen”, oftewel het uitwisselen van ervaringen. Voor wie nog niet moe is, zetten we samen nog thee boven, waar wat banken en stoelen gezellig samen staan.

Onze vaste sangha-bijeenkomsten zijn op woensdagavond, elke week, van 19.30-21.30 uur. We gebruiken een hele fijne ruimte in het Cordium, op loopafstand van het centraal station. Regelmatig zijn er ook extra avonden, soms verdiepend, soms juist informeler.
Naast deze avonden organiseren we samen ook weekendretraites, een dag van aandacht en is er afgelopen jaar onder een deel van de sangha de wens ontstaan om activiteiten te organiseren die een bijdrage leveren aan de maatschappij (“be the change you wish to see in this world”). Zij komen hiervoor af en toe bij elkaar en hebben bijvoorbeeld een Peace Day Flash Mob georganiseerd en een bezoek aan een moskee gepland. Ook hebben we een mailgroep en een facebookgroep voor mensen die het leuk vinden om samen te gaan dansen, naar de film te gaan, of een boswandeling te maken.
Leden van de sangha worden via de e-mail op de hoogte gehouden van de bijeenkomsten en van alle andere activiteiten. Aanmelden is niet nodig en iedereen is welkom. Kom je voor het eerst, dan is het fijn om te weten dat je komt, zodat we je wegwijs kunnen maken. Ook als je gewoon nieuwsgierig bent, of een vraag hebt, nodigen we je van harte uit om contact op te nemen.

Praktische informatie

Elke woensdagavond sangha-bijeenkomst
19.30-21.30 uur, daarna evt. thee

Onze leeftijd is (ongeveer) 18-35 jaar, maar we hanteren geen leeftijdsgrens.
We beoefenen samen, omdat dat leuker is dan alleen!
Contact: nijmegen@wkup.nl