Skip to main content

Mindfulness
in de traditie van Thich Nhat Hanh

Wake Up Utrecht

Utrecht

Adres bijeenkomst

MuntMeesters, Leidsekade 117, 3531HD Utrecht

Contactgegevens

E.: utrecht@wkup.nl

Over ons

De sangha is een open groep en je hoeft zeker geen boeddhist te zijn om mee te doen. Als je een keer een avond mee wilt komen doen ben je van harte welkom. Ben je al ietsje ouder dan 35 (dat zijn er meer bij de sangha), maar toch benieuwd, dan mag je gerust komen ervaren of de sangha bij je past.

Bijeenkomsten van Wake Up Utrecht zijn iedere week op maandagavond bij de MuntMeesters, Leidsekade 117 in Utrecht (Het hoekpand dat je ziet als je het kleine bruggetje oversteekt). De avonden zijn van 19:30 tot 21:30, met inloop (en een kopje thee) vanaf ongeveer 19:15.

De basis van een bijeenkomst is de Boeddhistische traditie van Thich Nhat Hanh en onze gezamenlijke intentie om elkaar te steunen in het pad van liefde, aandacht, openheid en begrip. We dragen de sangha samen. Er is geen leraar aanwezig en de avonden (en meditaties) worden iedere week door een ander lid van de sangha begeleid. Een typische sangha-avond telt tussen de 10 en 25 deelnemers. Een deel daarvan beoefent al geruime tijd, en nagenoeg iedere week zijn er ook mensen voor wie de beoefening, meditatie, en de sangha helemaal nieuw zijn.

De sangha-avonden zijn zo ingedeeld dat er om de week een reguliere avond is en de andere weken is er een thema-avond. Op een reguliere avond mediteren we samen en is er veel ruimte om te oefenen in liefdevol spreken en aandachtig luisteren naar alles wat er maar speelt.

Op een thema-avond kiest degene die de avond begeleidt een onderwerp waarmee we oefenen. Doorgaans zijn dit thema’s die aansluiten bij het Boeddhisme, maar altijd thema’s die spelen in ons leven. De afgelopen tijd waren er bijv. avonden over: “De kracht van stilte”; “Liefdevolle vriendelijkheid”; “The fear of missing out”; “Samen zingen”; “Vergeving”; “De vier edele waarheden”.

[English:] You are also welcome to join if you don’t speak/understand Dutch. The majority of the sanghamembers is Dutch-speaking, but most are very happy to switch to Englisch if needed. The sangha provides an open and welcoming atmosphere for all, and language has never been a obstacle in sharing togetherness. 

Extra activiteiten

Daarnaast organiseren we regelmatig extra activiteiten, zoals een weekendretraite, (stilte-)wandeling of samen eten.

Hoe kun je meedoen?

Als je wilt kun je een mailtje sturen naar utrecht@wkup.nl voor meer informatie, of iets posten in de facebookgroep “Wake Up Utrecht”.