Skip to main content

Mindfulness
in de traditie van Thich Nhat Hanh

Sangha Wageningen e.o.

Wageningen

Adres bijeenkomst

Buitensangha: links van het Hotel de Wageningse Berg, boskant . Binnensangha: Wageningen-Hoog

Contactgegevens

AnneMarie Viergever
E.: annemarie.viergever@gmail.com

Over ons

Sangha Wageningen is een groep ongeveer 12 leden. Meestal zijn er rond 2 a 4 mensen bij een meditatiebijkomst. Nieuwe mensen, die de sangha (mee willen dragen) zijn van harte welkom.

Sanghabijeenkomsten vinden om de twee weken op vrijdagochtenden van 10.30 - 12.00 uur bij een sanghalid thuis plaats.

Daarnaast hebben we 4 keer per jaar een gezamelijke meditatiebijeenkomst met aansluitend eten op zondagochtenden in een ruimte op de Generaal Foulkesweg of bij droog weer buiten op de Wageningse Berg.

Op zondag 12 november van 10.30 - 13.30 uur a.s. is er een GEZAMELIJKE SANGHABIJEENKOMST met potlucklunch, waar nieuwe mensen van harte welkom zijn.

Onze activiteiten

In onze sangha beoefenen we in de traditie van Thich Nhat Hanh. Deze traditie biedt een rijkdom aan mogelijkheden waardoor geen enkele bijeenkomst precies hetzelfde is als de vorige keer. In de ene bijeenkomst ligt de nadruk op stille meditatie, de andere keer lezen we een tekst.

We beginnen de bijeenkomst met een loopmeditatie gevolgd door een stille meditatie. Daarna gaan we mindful oefeningen doen. Aansluitend drinken we (bij de binnensangha) in aandacht onze thee met lekkers. Na de thee is er dharmadelen: we oefenen in aandachtig luisteren en spreken en delen over onze dagelijkse beoefening en over wat ons raakt. We spreken vanuit ons hart en luisteren op een open manier. Soms sluiten we af met een gezamenlijk lied (ook dat kan het leven in het hier en nu ondersteunen). En af en toe organiseren we een Dag van Aandacht.

De diverse onderdelen van een bijeenkomst worden aan het begin van de samenkomst verdeeld. Daarmee zorgen we ervoor dat we de bijeenkomsten samen dragen.

Hoe kan je meedoen?

Nieuwe geïnteresseerden zijn zeer welkom en kunnen zich aanmelden via deze website bij onze contactpersoon. Je wordt dan uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek live of telefonisch met één van de sangha-leden voor extra uitleg en informatie over de sangha. Handig om wat meer te weten over de gebruiken en de verschillende onderdelen van de beoefening. Als je daar behoefte aan hebt, kun je de eerste tijd terugvallen op degene die jou de uitleg heeft gegeven, zodat je niet ineens zomaar in een vreemde groep belandt zonder een beetje houvast. Dat geldt ook voor vragen die je misschien hebt over hoe we met elkaar oefenen en welke kenmerken de traditie van Thich Nhat Hanh  heeft. Verder is het fijn als je het sangha werkboek via de site koopt, zodat je meer inzicht krijgt hoe een sangha werkt en ook als handleiding als je in de toekomst zelf een onderdeel wilt begeleiden.