Skip to main content

Mindfulness
in de traditie van Thich Nhat Hanh

Sangha Het Symbool

Venlo

Adres bijeenkomst

Stalbergweg 57, 5913BJ Venlo

Contactgegevens

Danique Janssen
E.: bij.danique@gmail.com

Over ons

Al een lange tijd oefenen wij samen met een aantal mensen in de traditie van Thich Nhat Hanh. In de zomer van 2017 was de tijd rijp om als officiële sangha naar buiten te komen. Hier in Noord Limburg was geen sangha en wij vonden het fijn om onze deuren  en harten te openen voor nieuwe mensen.  We zijn een open groep en mensen met verschillende achtergronden zijn bij ons van harte welkom. Jong, oud, beginner, gevorderde, boeddhist of geen boeddhist enz.

Onze activiteiten

Wij oefenen met meditatie en het leven in aandacht e.d. Wij streven hierin steeds verdere verdieping in aan te brengen. 

De sangha komt op woensdagavond  in de even weken samen van 19.30u tot ca 21.30u (deur is open vanaf 19.15u). In een ruimte van centrum “Het Symbool”.

Een vast onderdeel is altijd stille zitmeditatie en dharma delen. Daarnaast vullen wij de avond met wisselende onderdelen zoals loop- geleide- thee- meditatie e.d. Verder besteden we ook aandacht aan teksten, boeken, film en andere zaken die verbinding hebben met de sangha.

Buiten deze avonden hebben wij door het jaar heen regelmatig ‘stilte’dagen in de natuur gevuld met oefeningen uit de mindfulness en geïnspireerd door Thich Nhat Hanh.

Hoe kun je meedoen?

Wil je graag een keer meedoen? Of informatie? Ivm maximale aantal deelnemers is het handig als je contact opneemt met Danique via mail.