Skip to main content

Mindfulness
in de traditie van Thich Nhat Hanh

Sangha Tuin

Utrecht

Adres bijeenkomst

Augusto Sandinostraat, Utrecht (binnentuin van woongroep Groenedak)

Contactgegevens

Elly Woertman
G.: 06-81 33 91 22
E.: ewsocin@gmail.com
Marijke Steenbergen
G.: 06-51 23 85 38

Over ons

De Sangha Tuin is gestart in oktober 2012 door beoefenaars die ervaring hebben om vanuit de traditie van Thich Nhat Hanh de avonden vorm te geven. Het uitgangspunt is een vrij constante groep met een maximum van twintig deelnemers. We komen eenmaal per twee weken bijeen in een meditatieruimte in Voordorp.

De naam is afgeleid van een tekst van Thich Nhat Hanh: ‘De sangha is een tuin vol allerlei soorten bomen en bloemen. Als we onszelf en anderen kunnen zien als mooie unieke bloemen en bomen, kunnen we elkaar werkelijk leren begrijpen en liefhebben. De ene bloem bloeit in de lente en de ander misschien aan het eind van de zomer. De ene boom draagt vruchten en een andere biedt koele schaduw. Geen enkele plant is meer of minder dan welke andere plant in de tuin dan ook. Elk lid van de sangha heeft de gemeenschap dan ook unieke gaven te bieden.’ De Sangha Tuin biedt de mogelijkheid om in deze geest met elkaar de verschillende onderdelen te beoefenen.

Onze activiteiten

De leden van de sangha komen bijeen op maandagavond in de oneven weken. De tijd is van 19.15 uur tot 21.30 uur. De avonden hebben een overwegend vast patroon, waarin in ieder geval de volgende onderdelen een plek hebben:
♦  Aankomen in stilte
♦  Zitmeditatie
♦  Loopmeditatie
♦  Delen in de kring (dharma delen), inclusief de Vijf Aandachtsoefeningen
♦  Afwisselend bewegen in aandacht of totale ontspanning
♦  Afsluiting met korte meditatie of met zingen. Daarna is er tijd om na te praten onder het genot van een kopje thee.

Eenmaal per jaar organiseren we een hele dag ter verdieping, de jaarlijkse Sanghadag.

Hoe kan je meedoen?

Mocht je interesse hebben aan de sangha deel te nemen, dan kun je je aanmelden bij de contactpersoon voor meer informatie en horen wanneer er plaats is.