Mindfulness
in de traditie van Thich Nhat Hanh

15 november 2022

Flashmob voor het klimaat meditatie in de stromende regen (video)

Door Cilia Galesloot

Op zondag 6 november was een flashmob voor het klimaat aangekondigd door jongerenbeweging Wake Up. Maar het regende pijpenstelen en het was bovendien erg koud. Ik moest wel gaan want had beloofd de banner ‘Peace in Oneself, Peace in the World’ mee te zullen nemen. Ik arriveerde bij een redelijk beschutte plek aan de achterkant van het gebouw onder een overhangend deel. Daar waren de organisatoren al en was een heel mooie krans van bloemen, appels, noten en meer in een kleurrijke cirkel neergelegd.

FMeye1230

Al gauw verzamelden zich tientallen mensen vooral jongeren, maar ook mensen van de oudere generatie. We gingen zitten op het asfalt in een wijde kring. Na een korte krachtige en inspirerende inleiding van Alice hielden we een zitmeditatie. Het was doodstil op het geluid van de regen na. Ik dacht aan de regenmeditatie van Thay die ook op de Plum Village app staat. Nergens aan denken, alleen luisteren naar het ruisen van de regen. In weer en wind, allen samen.

Na de meditatie zongen we zittend in de kring liedjes, zelfs in een soort canon. Daarna mantra’s. We werden begeleid door 3 jongeren met gitaren en iemand met een soort orgeltje. Het zingen gaf een opgewekt gevoel van samen zijn en samen alles aankunnen.

Ilse Krabben heeft een mooi filmpje gemaakt van de flashmob.

De foto's zijn van Ilse Krabben en van Jan Kees Helms. Zie ook zijn verslag en meer foto’s op Ravage Webzine

Logo Leven in Aandacht

Nieuwsbrief Aanmelding

Copyright © Leven in Aandacht. Alle rechten voorbehouden