Skip to main content

Mindfulness
in de traditie van Thich Nhat Hanh

24 augustus 2023

De Earth Holders organiseren een Climate Fresk

De Earth Holder Sangha organiseert komende zondag 27 augustus een Climate Fresk dag . Het is kort dag, maar we hopen dat veel van jullie mee willen en kunnen doen. Het is een mooie kans om elkaar als klimaatactivisten niet alleen via zoom maar ook 'live' te ontmoeten.

De Climate Fresk is een ludieke wetenschappelijke workshop die gebruikmaakt van 42 kaarten die de IPCC-rapporten samenvatten. Het is een spel, waarbij op een speelse en verbindende manier het bewustzijn en inzicht over klimaatverandering wordt verdiept. Door de wetenschappelijke basis van de klimaatverandering beter te leren kennen, kunnen de complexe verbanden van de klimaatcrisis beter worden begrepen. Dit kan helpen bij het vinden van meer doelgerichte en effectieve actie op weg naar de noodzakelijke duurzame samenleving. Het spel werkt verbindend: je deelt met elkaar je gevoelens, gedachten en mogelijke actie die je alleen of samen kunt ondernemen.

1. De workshop
In de ochtend vindt de workshop plaats onder deskundige begeleiding. Aan dit spel kunnen maximaal 21 personen deelnemen.

2. De training
In de middag wordt er een training gegeven aan maximaal 8 personen die belangstelling hebben om Climate Fresk workshops te begeleiden. De training wordt gegeven door Simone Thijs, Climate Fresk pionier in Nederland en lid van de Eindhovense Sangha. Climate Fresk workshops kunnen worden aangeboden op scholen, bedrijven of overheidsinstellingen om zo een belangrijke bijdrage te kunnen leveren aan het bewustzijn van de urgentie van de aanpak van de klimaatcrisis binnen deze organisaties.

Voor wie in de middag niet meedoet aan de training, organiseren we een Middag van Aandacht met loopmeditatie en dharmadelen, begeleid door Maria Moonlion, lid van de Orde van Interzijn.

De dag vindt plaats in de biologische zelfoogsttuin Kansrijk in Groenekan, vlak bij Utrecht.

Meer informatie over deze dag en hoe je je kunt aanmelden voor de workshop en ook de training, kan je vinden via deze link: https://association.climatefresk.org/training_sessions/17845bb0-c0c0-4511-a42c-dca4f823c155/show_public?language=en&tenant_token=36bd2274d3982262c0021755 Inschrijven doe je door op 'take part' te klikken.

Helaas werkt de inschrijflink voor de training nog niet. Deze volgt later deze week.

Lees alsjeblieft voor aanmelding het Google Docs document dat op deze Climate Fresk pagina staat. Inschrijving werkt het best via een computer.