Skip to main content

Mindfulness
in de traditie van Thich Nhat Hanh

13 september 2023

HipHop tribute aan Thich Nhat Hanh!

Ofosu Jones-Quartey, dharmaleraar, schrijver en hiphopmuzikant, bekend onder de artiestennaam Born I heeft een tribute gemaakt aan Thich Nhat Hanh. Hij geeft met zijn 'Om Mani Padme Hum', op eigenzinnige en aansprekende wijze uiting aan zijn dankbaarheid voor en betekenis van de lessen van Thich Nhat Hanh.

Onderstaand kan je de video bekijken op You Tube.

AMIDA

Born I (Ofosu Jones-Quartey) heeft nu een nieuw album uitgebracht, AMIDA, dat wordt omschreven als een "introspectieve mix van boeddhistische filosofie, Lofi-elementen en oosterse modaliteiten". AMIDA is het tweede album van Born I en verkent thema's als kwetsbaarheid, zelfcompassie en het spirituele pad.

Het album bevat de recente single van de artiest "Om Mani Padme Hum," een toewijding aan de overleden Vietnamese boeddhistische leraar en oprichter van de Engaged Buddhism-beweging, Thich Nhat Hanh. Citaten van Thich Nhat Hanh zijn door andere nummers op het album verweven.

AMIDA vertegenwoordigt Born I die zijn rollen als meditatieleraar, auteur en hiphopartiest in één creatief project verenigt. Met titels als "Koan", "Sunyata" en "Anapanasati" is de boeddhistische invloed van het album duidelijk. AMIDA bevat ook de stemmen van Born I's vrouw Ayanna en van elk van hun vier kinderen.

“After visiting my teacher Thich Nhat Hanh’s monastery, Plum Village, in France, I was inspired to erase the distinction between my art and my spiritual practice. They are one and the same,” says Born I.