Skip to main content

Mindfulness
in de traditie van Thich Nhat Hanh

23 april 2023

Jamie wordt non in Plum Village. Fondswerving opgezet

Jamie Kamminga heeft besloten mee te doen aan het vijf jaren programma van Plum Village. Je leeft dan 5 jaar als  non of monnik met de kloostergemeenschap om je beoefening te verdiepen en het boeddhisme te bestuderen.

Dit schreef Jamie ons:

Lieve allemaal,
Het voelt eng maar vooral ook heel erg goed om dit te delen, en mijn eigen kleur te bekennen. 
Door mijn hart te willen volgen heb ik de keuze gemaakt om een vijf jaren programma bij Zen Boeddhistisch klooster Plum Village in de traditie van Thich Nhat Hanh in te gaan!
Dit programma heeft Thay in het grootste boeddhistische klooster van Europa speciaal opgericht om jongeren met een sterke aspiratie (en tussen de 18 en 35 jaar oud zijn) een mogelijkheid te bieden om zo’n leven, ritme en verdieping voor een aantal jaren te ervaren.

‘Het geluk zit van binnen’
en daarom wil ik me hier ook heel graag
voor 5 jaar volledig op richten

Om met enthousiasme en discipline het boeddhisme met gelijkgestemden diepgaand te kunnen bestuderen en praktiseren is dan ook hetgeen waar ik heel enthousiast van word, en wat mij werkelijk geluk geeft.

Thay was zelf een monnik, vredesactivist, dichter en schrijver, en vond het van essentieel belang om het oude boeddhisme mee te laten ontwikkelen met de moderne tijd. Hier heeft hij zich dus ook zijn gehele leven enorm aan toegewijd en expressie aan gegeven in de vorm van Mindfulness. 
Door middel van vele retraites over de hele wereld te geven heeft hij zijn boodschap kunnen delen, en ook na zijn overlijden wordt dit nog steeds wereldwijd gedaan.

Tijdens mijn training zal ik hier dus ook actief (en ook met veel zang en muziek) aan mogen deelnemen. Iets waar ik enorm veel kan gaan leren en waar ik ook heel erg naar uitkijk!

Studieschuld

Voordat ik dit avontuur kan aangaan, zal ik eerst mijn studieschuld van 9.300 euro moeten aflossen. Vriendinnen Salila en Suzanne hebben als reactie hierop heel lief een fundraising voor mij opgestart. 
Mocht je een kleine of grote bijdrage willen geven, dan zou ik daar onwijs blij mee zijn!

Lees hier over de fundraising 

Ik voel ik me erg dankbaar en blij om onderdeel van deze community te mogen zijn!

Liefs Jamie