Skip to main content

Mindfulness
in de traditie van Thich Nhat Hanh

15 oktober 2023

Online workshop. You can say no: The sound of (self)compassion

In samenwerking Rachel Butt biedt het verdiepingsprogramma de online workshop: 'You Can Say No, the sound of selfcompassion' aan. De workshop is er op gericht om de kunst van zelfbewustzijn, zelfzorg en zelfbehartiging te ontwikkelen en je te helpen in harmonie met je innerlijke waarheid te leven en deze met vertrouwen en liefde te communiceren.

Rachel Butt is advocate, artiest en zij faciliteert workshops met mindfulness en de yoga van geluid als hulpmiddel voor meditatie, heling en empowerment. Zij verblijft sinds jaar en dag in Plum Village en is goed thuis in het gedachtendgoed en de beoefening van Thich Nhat Hanh.

You Can Say No: The sound of (self)compassion

Inhoud van de workshop:
In deze uitdagende en veelbelovende tijden werken velen van ons met heel ons hart aan een meer harmonieuze wereld. Velen op onze prachtige planeet zijn betrokken bij actie, kunst en sociaal bewust ondernemen. Een diepgaand visie en vreugde geven energie aan onze intenties. Maar naarmate het werk zich ontvouwt, kunnen we onze innerlijke harmonie en ons welzijn verliezen door de eindeloze cyclus van verplichtingen en verzoeken die als verwachtingen aan onze deur kloppen.

Gewoonte-energieën zitten diep en het is moeilijk om nee te zeggen, maar door dat [niet] te doen, zetten we onbewust de systemen van onderdrukking voort. We missen hiermee de kans om nieuwe manieren van zijn te ontwikkelen, die onze natuurlijke ritmes eer aandoen en onszelf, onze aspiraties en de wereld ten diepste dienen in een creatieve ruimte, voorbij burn-out.

In deze workshop verkennen we het gebruik van geluid, meditatie en eenvoudige technieken om de kunst van zelfbewustzijn, zelfzorg en assertiviteit te ontwikkelen.

Zelfbewustzijn:
We beginnen zachtaardig met een ontspanning in geluid en vestigen ons in het huidige moment. We verplaatsen de aandacht naar het lichaam om gevoelens te onderzoeken over een kwestie die op dit moment een gevoelens van niet-welzijn geeft. Je wordt begeleid bij het identificeren en omarmen van je ware wensen, het stellen van een intentie om deze te eren en spanning in lichaam en geest los te laten.

Zelfzorg:
We nemen de tijd om na te denken en creëren ruimte om de consequenties van onze keuzes te overwegen. We merken hierbij nog openstaande behoeften op en hoe we deze kunnen vervullen, zoals toegang tot gemeenschap en ondersteuning.

Opkomen voor jezelf:
Tot slot maken we een actieplan om in harmonie te komen met onze waarheid. We identificeren we een individu of entiteit aan wie we onze boodschap met liefde willen overbrengen en onderzoeken we hoe en wanneer we dit op een vaardige wijzen kunnen doen.

Aan het einde van de workshop komen we samen om te delen, diep naar elkaar te luisteren en elkaar aan te moedigen om deze laatste stap te voltooien voor het welzijn van alle wezens.

Practische informatie:
De online workshop is op Zaterdag 25 november van 15:00 tot 17:15 uur en kost 39,80 euro. Er zijn een beperkt aantal plaatsen beschikbaar voor betalende deelnemers en twee gratis plaatsen voor minder draagkrachtigen.

De workshop wordt in het Engels gegeven. Wat je absoluut nodig hebt zijn een rustige plaats om te zitten of liggen, toegang tot ZOOM, pen en papier en een koptelefoon of oortjes

Meer informatie en tickets kun je vinden op de website van ‘Hipsy’ en de website van Rachel 'Wondrousound'.

Kan je niet wachten?

Als je nieuwsgierig bent naar de kracht van geluid is het mogelijk je eerder te baden in het geluid van de gong. Je kunt je aanmelden voor online sessies via ‘Eventbrite’, waar Rachel een maandelijks gongbad geeft.