Skip to main content

Mindfulness
in de traditie van Thich Nhat Hanh

Wake Up Schools - Mindfulness in het onderwijs

Happy Teachers kleinWake Up Schools werd in 2008 op initiatief van zenmeester Thich Nhat Hanh opgericht als een programma om leerkrachten te ondersteunen om mindfulness toe te passen in hun eigen leven en vrijheid en geluk voor zichzelf tot stand te brengen. Om op basis hiervan deze oefenpraktijken te kunnen delen met collega’s en leerlingen of studenten op hun scholen. Wake Up Schools organiseert retraites en ondersteunt leerkrachten om zelf de mindfulnessbeoefening uit te dragen. Het gedachtegoed van Wake Up Schools (WUS) is neergelegd in het boek Happy Teachers change the world. 

Tijdens het Wereld Happiness festival viel dit boek in de prijzen. Orlaith O'Sullivan, de internationale coordinator van WUS nam de prijs symbolisch, want online, in ontvangst.
Professor Katherine Weary, die in nauwe samenwerking met de Plum Village kloostergemeenschap, het boek schreef, is uiteraard ook verheugd over deze prijs. De talloze leraren die een steentje hebben bijgedragen aan de totstandkoming van het handboek delen in de vreugde. Het boek is helaas (nog niet) vertaald in het Nederlands.

unnamed

Lees meer over Wake Up Schools