Skip to main content

Mindfulness
in de traditie van Thich Nhat Hanh

Sangha Het Groene Hart

Gouda

Als het ook maar even kan doen we hier de loopmeditatie.

Adres bijeenkomst

De Kapberg, Bloemendaalseweg 68, 2804 AB Gouda

Contactgegevens

Loes Vrolijk
E.: loesvrolijk@hetnet.nl

Over ons

Onze sangha is eind 2011 ontstaan toen enkele mensen die al actief waren binnen andere sangha's, met elkaar het idee opvatten om een sangha dichter bij huis te starten. Vanaf januari 2012 komen we wekelijks bij elkaar, behalve in de zomervakantie en kerstvakantie. Inmiddels hebben we een trouwe, diverse groep: jong en oud, man en vrouw, ervaren en minder ervaren in de meditatie.

Onze activiteiten

Wij komen elke maandagavond van 20.00 tot 21.45 uur bij elkaar in de Kapberg.

De avond wordt begeleid door een van onze bellmasters. De avonden hebben doorgaans een vaste structuur met zitmeditatie, loopmeditatie, thee drinken in stilte, een tekst lezen en dharmadelen. Ook de Vijf Aandachtsoefeningen worden regelmatig gelezen.

De foto laat zien waar onze loopmeditatie plaatsvindt: een prachtig vijvertje waar we naar toe en omheen lopen en ook nog een aantal minuten blijven staan in stilte om de natuur en de hemel in ons op te nemen.

Hoe kan je meedoen?

Op de eerste maandag van de maand zijn geïnteresseerden van harte welkom. Op die avond zal er meer uitleg zijn bij de verschillende onderdelen. Als je van tevoren per e-mail contact met ons opneemt,  krijg je van ons bericht en informatie over het verloop van de avond.

Er gelden regels in verband met Corona, waarover je ook geinformeerd zult worden.