Skip to main content

Mindfulness
in de traditie van Thich Nhat Hanh

Welcoming Joy Sangha Amsterdam-Centrum

Amsterdam

Adres bijeenkomst

Prins Hendrikkade 193-C, 1011 TD Amsterdam

Contactgegevens

Harrie Stoltenberg
E.: welcomingjoysangha@gmail.com

Over ons

 De Sangha is opgericht in 2023 na een retraite in Diessen met het thema “No mud, no lotus”, door mensen die graag een sangha willen bezoeken in Amsterdam-Centrum.

We oefenen met meditatie en toegepast boeddhisme, vooral in de traditie van Thich Nhat Hanh, en soms ook van andere boeddhistische leraren. We oefenen met in het moment zijn en alles te ervaren wat er is. Hierdoor leren we om te genieten van wat zich aandoet, en om te gaan met moeilijke situaties of gevoelens. We leren zo om meer bewust te zijn, bewuster te handelen en (zelf-)compassie te vergroten.

We vinden dat lichtheid en humor de beoefening kunnen versterken, dus dat willen we ook graag toepassen in de sangha.

Onze activiteiten

We mediteren samen (begeleide of stiltemeditatie, bodyscan, mindful bewegen, ontspanningsoefeningen, zit/loop/theemeditatie etc.). We bespreken of luisteren naar lessen uit het toegepast boeddhisme (bv. een lezing, artikel, hoofdstuk, de vijf aandachtstrainingen). We vertellen hoe we hiermee omgaan en luisteren naar elkaar zonder te oordelen of te reageren (‘dharma delen’). Na de bijeenkomst kunnen degenen die dat willen nog even napraten.

Elke bijeenkomst wordt door iemand anders voorbereid en geleid en varieert dan ook qua vorm en inhoud. We hebben geen vast programma.

We komen eens per maand bijeen, op de eerste woensdag van de maand. Inloop vanaf 19:15, start om 19:30. Het programma stopt om 21:30. Hierna kan nagepraat worden tot 22.00 uur.

Mensen van alle leeftijden zijn welkom. 

We hebben voldoende matjes, kussentjes en stoelen. Als je liever een bankje gebruikt vragen we je om dat zelf mee te brengen.

Hoe kan je meedoen?

 Je kunt je aanmelden via de volgende link: Registratie formulier deelname Welcoming Joy Sangha

Wij vragen een vrijwillige dana bijdrage naar draagkracht voor deelname.